Bereid het overwinteren van zomerbollen voor

Bereid het overwinteren van zomerbollen voorWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Net als wij die het comfort en de warmte van onze huizen zoeken zodra het slechte seizoen aankomt, streven sommige planten ernaar om hun winterverblijf onder warmere luchten te nemen! Dit is met name het geval voor bolgewassen zoals dahlia's, begonia's en gladiolen waarvan de fragiele knollen bang zijn voor vorst. Om ervoor te zorgen dat u de volgende zomer opnieuw profiteert van de prachtige bloei van deze vaste planten, is het raadzaam om ze uit de grond te verwijderen in de periode waarin het risico op vorst moet worden gevreesd. Afhankelijk van de regio en het jaar, loopt deze periode van oktober tot mei. In landen met mild weer of als de winter mild is, kunnen de knollen echter wel in de grond worden gehouden. Zorg in dit geval echter voor minimale bescherming door ze te bedekken met een beschermende mulch, bijvoorbeeld gemaakt van gevallen bladeren. Moeilijkheidsgraad: makkelijk kosten: nietigheid Benodigd gereedschap: - een vork - een snoeischaar - een krat - krant - een etiket

Stap 1 - Zoek het juiste moment


De knollen moeten voor de komst van de eerste vorst in de winter worden geplaatst. Nadien kan de schade al worden aangericht, en vooral omdat de grond moeilijk is, zal het erg moeilijk voor je zijn om ze uit de grond te krijgen! Naast het weer, kunt u vertrouwen op de conditie van de plant, waarvan het gebladerte zal verwelken en de stengels zacht worden.

Stap 2 - Laat de voet los


Verwijder met een vork de voet van de grond. Om dit te doen, plant u de vork ongeveer vijftien centimeter weg om de knollen niet te beschadigen. Aarzel niet om met je vork rond de plant te gaan zodat deze komt zonder te dwingen en zonder het risico te lopen de knollen af ​​te scheuren.

Stap 3 - Haal de grondbollen eruit


Zodra de voet goed bloot is, trekt u voorzichtig aan de wortel van het gebladerte om de knollen uit de grond te verwijderen.

Stap 4 - Verwijder de aarde


Verwijder de grond rondom de knollen om hun uitdroging en goede conservering te bevorderen. Het ideaal is om ze van de aarde te verwijderen als de aarde droog is, deze kan veel gemakkelijker worden verwijderd!

Stap 5 - Verwijder de zieke delen


Om in de zomer gezonde voeten te kunnen herplanten, moet u zorgen voor de sanitaire toestand van de knollen die u in de winter plaatst. Verwijder de zieke delen evenals de delen die zijn beschadigd door knaagdieren of de tanden van uw vork.

Stap 6 - Snijd de stelen af


Snijd de stelen af ​​op 10 cm van de basis. Je plaatst de dode stengels op de composthoop. Niets is verloren, alles is getransformeerd!

Stap 7 - Laat de bollen drogen

Net als bij andere wortelplanten (aardappelen, sjalotten, enz.) Is vochtregulatie belangrijk om een ​​goede bewaring mogelijk te maken. Laat de knollen vóór opslag een dag in de zon liggen om overtollig vocht te verwijderen.

Stap 8 - Bereid de opbergdozen voor


De knollen worden opgeslagen op een droge en gematigde plaats, idealiter in een kelder. Bereid kratten voor die u met kranten zult bedekken.

Stap 9 - Labels voorbereiden


Stel jezelf voor in het late voorjaar, tijdens het planten. Wat is er meer als een knol dan een andere knol? Om je weg te vinden in je verschillende variëteiten, zorg ervoor dat je elke soort labelt, en noteer tegelijkertijd de naam van de plant, de kleur en de hoogte. Alleen op deze manier kunt u uw bedden bewust maken. Plaats het label tussen de staven. Het blijft alleen wachten op het tijdstip waarop de laatste vorst niet meer gevreesd zal worden - rond april of mei - om ze terug te zetten!