Te vermijden fouten bij het renoveren van een woning

Te vermijden fouten bij het renoveren van een woningWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Slag van hart voor een oud gebouw, renovatie van vervallen woningen of verlangen naar vernieuwing, wat je bedoelingen ook zijn met betrekking tot renovatie, speel de kaart van voorzichtigheid zodat je droom geen nachtmerrie wordt. Tussen kleine reparaties en structurele werkzaamheden, volgen hier enkele tips om u te helpen bij uw project.

Accepteer niet om je tijd te nemen

Als het een of twee maanden duurt om de vloeren, de schilderijen van een huis of een appartement te renoveren, zal het structurele werk veel meer tijd vergen. De belangrijkste fout zou zijn om snelheid te verwarren met neerslag en je werk zo snel mogelijk af te maken. Een succesvolle renovatie zal na verloop van tijd duren. Het vereist daarom geduld en knowhow.

Laat de inventarisstap niet weg

Voordat u uw mouwen oprolt en schoppen en hamers grijpt, moet u de aard van het uit te voeren werk vaststellen: is de elektriciteit voldoende? Is het dak in goede staat? Moet het sanitair vernieuwd worden? Een diagnose waarmee u een "gevechtsplan" kunt opstellen, maar ook de juiste investering kunt plannen. Omdat de renovatie van een woning, als deze slecht wordt geëvalueerd, erg duur kan blijken, is voorzichtigheid daarom geboden.

Improviseer jezelf niet

Verwar renovatie en doe-het-zelf niet! Als u het interieurontwerp van uw huis of appartement moet heroverwegen, moet u scheidingswanden afbreken of zelfs nieuwe muren bouwen om de kamers opnieuw te verdelen volgens uw smaak. Wees zeer waakzaam! Sommige dragende muren moeten stroomopwaarts worden geconsolideerd voordat ze worden gekapt. U kunt desgewenst vooraf worden geadviseerd door een architect of door gespecialiseerde bedrijven die u bij uw project begeleiden. Minimaliseer de omvang van de taak niet en vertrouw op de professionals.

Kies geen bedrijven willekeurig

Zet ten minste drie bedrijven in concurrentie op uw project. Bescherm uzelf in geval van slecht vakmanschap door te kiezen voor ambachtslieden die zijn geregistreerd in het handelsregister of bij de kamer van koophandel en industrie waar zij oefenen. Vraag ook om een ​​exemplaar van de Kbis en controleer hun verzekeringsdekking, tienjarig en tweejaarlijks. U kunt ook mond-tot-mondreclame gebruiken om de professionals te kiezen die u met de renovatie van uw huis zult belasten. En geef ze tijdens uw vergaderingen met deze gespecialiseerde bedrijven een technische en administratieve specificatie die u zorgvuldig hebt geschreven. U hebt dus de zekerheid dat uw offertes zo dicht mogelijk bij uw wensen en uw budget liggen. Ten slotte kunnen bepaalde beslissingen worden genomen tijdens de ontwikkeling van de site. Om misverstanden en meningsverschillen te voorkomen, moet elke wijziging schriftelijk worden gespecificeerd.