Een buitengewoon gerecht met eenvoudige economie: recept voor serpentijntaart

Een buitengewoon gerecht met eenvoudige economie: recept voor serpentijntaartWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We zullen je altijd vertellen dat de beste tools de beste werknemers maken en ik geef toe dat we nog steeds goed worden geholpen met goed gereedschap en robots om alles te doen. Desondanks bewees een kookrecept me afgelopen weekend dat je met heel weinig materiaal maar veel fantasie een geweldig gerecht kunt maken, althans visueel. Als ik je vertel dat je met een dunschiller, dit kleine mes dat meestal alleen dient om aardappels te schillen, een buitengewone taart kunt maken. Deze serpentijngroentetaart is meerdere keren mijn pad gekruist op Instagram en op blogs. Eerst had ik het gewoon bewonderd zonder het te riskeren en toen ik het als een teken zag terugkomen, zei ik tegen mezelf dat ik het ook kon proberen. Dus hier ben ik op een zondagmiddag lange reepjes courgette en wortels aan het pellen om deze ronde te maken, of liever deze ronde groenten. De slangentaart, die zijn bestaan ​​dankt aan de culinaire auteur Sonia Ezgulian, is een deegbasis waarop we concentrische cirkels van reepjes groenten plaatsen om een ​​spectaculair visueel effect te verkrijgen. Ik vreesde de lengte van de taak, maar uiteindelijk is de voorbereiding van de latten tot zuinig snel en de installatie veel minder beperkend dan ik dacht. Als u een kant-en-klaar deeg kiest, mag de bereiding daarom niet langer dan 20 minuten duren. Ik heb het recept op het net iets aangepast om het naar mijn smaak te brengen. Aarzel dus niet om hetzelfde te doen.

De ingrediënten

Zandtaartdeeg (zelfgemaakt of in de winkel gekocht, afhankelijk van uw smaak en tijd) Twee courgette (groot) Vijf of zes wortels (vrij lang) 2 eetlepels verse room 1 eetlepel ouderwetse mosterd 50 g geraspte Gruyère-kaas Olijfolie

Het recept

Stap 1 : Begin met het voorverwarmen van uw oven tot 180 ° C. Leg ondertussen uw korstdeeg in de vorm en prik het met een vork. Fase 2 : Zodra uw oven heet is, kookt u uw deeg gedurende tien minuten. Fase 3 : Wanneer het deeg voorgekookt is, meng de crème fraîche met de mosterd en verdeel dit over de bodem van de taart. Voeg vervolgens de geraspte Gruyère-kaas toe. Stap 4 : Het is tijd om je groenten te schillen. Maak lange strips voor eenvoudiger plaatsing. Begin in het midden met een courgettestrip die je om je vinger rolt. Zodra dit voor het eerst werd gesteld, wisselt u een cirkel van wortelen af ​​en een cirkel van courgette. Ga door naar de uiteinden van het gerecht. Stap 5 : Vet je groenten in met een borstel. Voeg zout, peper en tijm toe en bak ongeveer 30 minuten, nog steeds op 180 ° C. Daar ga je!


Video: Hoe moeilijk is Chinees?