Hoe toiletten te ontstoppen met een wc-zuignap?

Hoe toiletten te ontstoppen met een wc-zuignap?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Verstoppen van toiletten met een zuignap: wat moet u eerst controleren?

Om onnodige inspanningen en tijdverlies te voorkomen, weet dat het eerste wat u moet doen in het geval van Verstopte toiletten is gewoon de situatie analyseren om te zien of inderdaad de toilet zuignap kan het probleem oplossen.
Als zodanig moet eraan worden herinnerd dat de speciale WC-zuignap niet nuttig kan zijn ontstoppen toilet alleen als het water nog steeds wegloopt (zelfs als het heel erg slecht afvoert). Inderdaad, als dit het geval is, is het omdat de plug die de pijp van uw toilet blokkeert niet te groot is en dat deze zonder veel moeite kan worden verwijderd.

Aan de andere kant, als het water in uw toilet stagneert en helemaal niet wegloopt, hoeft u niet in een bouwmarkt te lopen om een ​​zuignap te kopen: de dop moet zeker na de sifon worden gevonden en alleen een fret kan dan doe de truc om je erover te helpen.

Ontstop toiletten met een zuignap: hoe doe je dat?

Voordat u begint met het deblokkeren van uw toiletten, trek handschoenen aan: hierdoor kunt u voorkomen dat u rechtstreeks aanraakt of wordt bespat door het water dat in uw toiletten stagneert; en bovenal: als voordat het probeert ontstop uw toilet met een zuignap, u hebt chemicaliën in de kom gegoten zodat ze de kurk verspreiden, dit beschermt u tegen mogelijke irritatie of zelfs brandwonden (deze producten bevatten allerlei middelen die vrij agressief zijn voor de huid).

Zodra de handschoenen aan zijn, breng je je wc-zuignap: als het echt is zuignap speciaal ontworpen om toiletten te ontstoppen, het handvat moet erg lang zijn om elk (onaangenaam) contact met het water in de kom te voorkomen ... Dan:

  1. Plaats de speciale WC-zuigkop op het gat aan de onderkant van de toiletpot. Sluit het gat volledig zodat de lucht niet meer kan passeren.
  2. Pak de zuignap voor het toilet stevig vast en maak een heen en weer gaande beweging om een ​​tocht te genereren.
  3. Pomp krachtig en herhaal deze handeling zo vaak als nodig is om de stop uit elkaar te laten vallen. Pas op dat u de kom niet beschadigt!

Geleidelijk zal de stekker uiteindelijk verdwijnen: je zult ongetwijfeld afval uit je kom zien komen, geen paniek, dat is normaal. Zodra de dop volledig is afgebroken, spoelt u het toilet door om te controleren of het water normaal wegloopt. Als dat het geval is, is het voorbij, alles wat u hoeft te doen is opruimen

Hoe te voorkomen dat toiletten verstopt raken?

Het is bekend: voorkomen is beter dan genezen! Dus zelfs als het mogelijk en relatief eenvoudig is om toiletten met een wc-zuignap te ontstoppen, is het het beste om de juiste acties te ondernemen om de vorming van pluggen in uw toilet te voorkomen. Zoals bijvoorbeeld:

• Beschouw uw toilet niet als een prullenbak: oké om gewoon huishoudelijk afval (behalve duidelijk maandverband en doekjes) weg te gooien, maar geen voedsel of ander afval.
• Giet twee keer per maand een groot glas witte azijn in uw toilet: hierdoor worden de leidingen ontkalkt en gereinigd.
• Voeg in geval van minder efficiënte afvoer een Destop-type afwasmiddel toe voordat het erger wordt ...