Robot generatie

Robot generatieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met de democratisering van huishoudelijke robotica is het een hele droom die geleidelijk werkelijkheid wordt: geautomatiseerde machines helpen ons nu bij dagelijkse taken om ons leven gemakkelijker te maken! Ongeacht het veld - persoonlijke assistentie, huishoudelijke taken, leuke activiteiten - huishoudelijke robots worden steeds geavanceerder en verdienen een plaats in ons dagelijks leven. Want door ons comfort te verbeteren, door onze veiligheid of onze sociale banden te versterken, tonen ze te allen tijde hun nut en de autonomie die ze ons geven. Update over de nieuwste innovaties.

Hulp bij autonomie en veiligheid

De persoonlijke dienstenbeurs heeft net haar deuren gesloten: gedurende 3 dagen konden we de nieuwste innovaties in de wereld van robotica ontdekken. Wetenschappers en ingenieurs hebben de afgelopen jaren een spectaculaire sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van domotica, hulp op afstand of zelfs huishoudelijke robotica. De eerste mensen die hiervan profiteren, zijn waarschijnlijk de gepensioneerden, die soms geïsoleerd van hun gezin leven of geleidelijk hun autonomie verliezen. Tegenover deze observatie hebben verschillende merken een hulpsysteem op afstand ontwikkeld om hulpdiensten bij een val of rookdetectie te voorkomen, terwijl de toegang tot het huis wordt vergemakkelijkt (automatisch openen van luiken, inschakelen van lichten, enz.). Nog een nieuwigheid op het gebied van beveiliging: de bewakingsrobotcamera, die bij inbraak van de ene kamer naar de andere beweegt om de veiligheid van het huis te waarborgen. Een middel dat zich nog moet bewijzen maar waarvan de technologie niet onverschillig laat!

Communicatie en sociale banden

Als de mensachtige robots onze huizen nog niet zijn binnengevallen - hun kosten blijven momenteel zeer hoog - gaan ze toch door met hun ontwikkeling. Verre van de sciencefictionfantasie van de superrobot die de afwas doet, het gesprek voert en de kinderen ophaalt na school, beginnen humanoïde robots hun plek te vinden op openbare plaatsen. Zo wordt de FURo-robot al in gebruik genomen in bepaalde winkelcentra, salons of administraties om bezoekers praktische informatie te geven en de meest voorkomende vragen te beantwoorden. In dezelfde lijn is Arriell een humanoïde robot ontworpen als een logistieke en intellectuele assistent voor het huishouden: kinderen kunnen leren terwijl ze plezier hebben dankzij de leuke educatieve functies; het dient ook als geheugensteun (herinnering aan het betalen van belastingen of een afspraak met een arts) en huishoudelijke hulp voor ouderen of gehandicapten.

Comfort

Als er één gebied is waar de robot democratischer is geworden, dan is het wel comfort en huishoudelijke taken! De stand-alone stofzuiger is een goed voorbeeld, net als de automatische ruitensproeier of robotmaaier. Met eindelijk betaalbare prijzen (een automatische stofzuiger kost tussen de 200 en 300 €), vonden deze binnenlandse robots snel hun publiek en blijven ze regelmatig evolueren. Een andere innovatie op dit gebied, de interactieve spiegel, die onder zijn klassieke uiterlijk eigenlijk een concept van interacties verbergt waarmee het weer kan worden geraadpleegd, videoclips kunnen worden bekeken of zelfs naar een restaurant in de buurt kan worden gezocht. Wanneer is de multi-tasking robot voor thuis?