Ik plaatste mozaïek op een betonnen blokkenmuur

Ik plaatste mozaïek op een betonnen blokkenmuurWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een betonnen blokwand aankleden is soms moeilijk. Waarom oefen je je talent niet door een mozaïek te maken? Als je een beginner bent, begin dan met een decor zonder specifieke reden.

Stap 1 - Ik kies de materialen voor mijn mozaïek

Om mijn mozaïek te maken, neem ik de overblijfselen van tegels of gebroken schotels, email, glas, keramiek ... We moeten voorzichtig zijn om materialen van dezelfde dikte te kiezen, omdat dit de installatie zal vergemakkelijken.

Stap 2 - Ik bereid mijn gereedschap voor

Om mozaïek op een betonnen blokwand te plaatsen, hebt u tegellijm of voegcement, mozaïektangen, een lade om het cement te bereiden, een stevige zak, een hamer, een spatel nodig. Het is het beste om handschoenen te dragen bij het werken met cement en lijmen.

Stap 3 - Ik kies mijn kleuren

Voor een eerste poging probeer ik niet precies te tekenen. Ik kies voor abstracte vormen en ik harmoniseer de kleuren.

Stap 4 - Ik geef de voorkeur aan kleine stukjes

Hoe kleiner de stukken, hoe meer ik de vormen naar mijn smaak kan aanpassen! Maar hoe langer het werk ... Ik stopte de schalen of de tegels in een zak (bijvoorbeeld in jute) en sloeg meerdere keren met een hamer. Ik krijg onregelmatige vormen en verschillende maten. Dit worden tesserae genoemd.

Stap 5 - Ik pas de tesserae aan

Afhankelijk van de vorm die ik wil krijgen, moet ik soms enkele stukken snijden. Om precies te zijn, gebruik ik een tang.

Stap 6 - Ik maak de lijm klaar

Ik giet de mortel in de daarvoor bestemde tank en meng deze met de hoeveelheid water die op de verpakking van de leverancier staat aangegeven om de gewenste consistentie te verkrijgen. Ik meng met een spatel. Sommige mortels zijn klaar voor gebruik. Ongeacht het gekozen materiaal, ik bereid slechts een kleine hoeveelheid tegelijk in de tank om een ​​te snelle harding te voorkomen die het cement onbruikbaar zou maken.

Stap 7 - Ik lijm dubbel

Dubbel lijmen bestaat uit het lijmen van de muur en vervolgens het stuk mozaïek.
Om vast te houden, moet de lijm op een perfect schone muur worden geplaatst.

Stap 8 - Ik leg de tesserae

Ik ga verder met de installatie van tesserae. Het is een delicaat moment, maar ik zal snel het resultaat van mijn werk zien! Wanneer de tesserae erg klein zijn, gebruiken sommige mensen een pincet om een ​​precieze pose uit te voeren. We zullen moeten beslissen over de kloof die ik zal verlaten tussen twee tesserae. Zeer fijne verbindingen worden verkregen met nauwgezet werk. Grotere openingen kunnen worden opgevuld met een afwerkvoeg.

Stap 9 - Ik plaats keramische tegels en millefiori

Wanneer ik hele keramische tegels plaats, zorg ik ervoor dat ze aan de rand worden geplaatst. Anders is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan onregelmatige stukken om in de algemene harmonie te blijven.
Het is echter mogelijk om millefiori spaarzaam toe te voegen, wat een originele toets aan het decor geeft.

Stap 10 - Ik installeer de afwerkingsverbinding

Zodra het cement droog is, eindig ik met een afwerkvoeg die het werk harmoniseert. Deze verbinding kan wit of gekleurd zijn. Ik kan ook een limoengewricht maken. Ik verspreid het met een speciale rubberen spatel. Ik eindig met het passeren van een spons gedrenkt in water om de tesserae schoon te maken.