Trappen: fouten om te vermijden

Trappen: fouten om te vermijden

In ons interieur hebben de trappen een speciale plek. We weten niet altijd hoe we ze moeten versieren of hoe we ze moeten onderhouden. De trap kan echter een decoratief element zijn en met behulp van vindingrijkheid is het zelfs mogelijk om ze te gebruiken om een ​​beetje ruimte te besparen. Ontdek vandaag hoe u het gebruik van uw trappen kunt optimaliseren door bepaalde fouten te vermijden.

Fout # 1: Drukke trappen hebben

De trappen zijn geen planken! Ze zijn vooral een plaats van doorgang, dus het is essentieel om de stappen overzichtelijk te houden. Plaats om veiligheidsredenen maar ook om esthetiek geen planten of decoratieve voorwerpen op de trap, ook niet als ze breed zijn. Aan de andere kant kunnen en moeten de muren van de trap worden versierd! Omdat het een ruimte is die meestal is gereserveerd voor het gezin, kunt u uw foto's of de kunstwerken van uw peuters daar plaatsen.

Fout # 2: de trap verwaarlozen

De trappen kunnen van hout, vloerbedekking of tegels zijn. Het is een ruimte waar stof zich graag nestelt. Welke bedekking er ook is, het is van essentieel belang om voor uw trappen te zorgen. Stof de trappen, maar ook de oprit regelmatig af met geschikte producten. Als u uw trap moet waxen, oliën of lakken, breng dan de producten om de andere stap aan, wacht tot deze stappen volledig droog zijn en voltooi dan de klus. Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat uw trappen niet glad zijn wanneer u uw trappen schoonmaakt.

Fout # 3: vrije ruimte vergeten

De ruimte onder de trap is een ruimte om te gebruiken! Veel fabrikanten bieden aan om toiletten of een kast te installeren, maar soms blijft deze ruimte vrij. Als dit voor u het geval is, waarom zou u dit dan niet regelen? U kunt een bibliotheek, een klein dressoir en zelfs een kledingkast installeren. Om deze opstelling onberispelijk te maken, heeft het de voorkeur om gesloten trappen te hebben. Als uw trappen open zijn, kies dan meubels die gemakkelijk schoon te maken zijn omdat ze meer aan stof worden blootgesteld.

Fout nr. 4: Een ongeschikte trap kiezen

De keuze van trappen is een belangrijke stap in de bouw of renovatie van een huis. Het is noodzakelijk om trappen te kiezen die geschikt zijn voor de indeling van uw huis. Een rechte trap neemt meer ruimte in beslag dan een wenteltrap, net zoals een trap in de ingang anders zal zijn dan een trap in de woonkamer. Als ruimte geen probleem is, geniet u van grote vrijheid bij het kiezen van uw trap. Aan de andere kant, als je de vierkante meters telt, geef je de voorkeur aan kleine modellen of modellen die voorzieningen kunnen ontvangen zoals opslag of toiletten.

Fout nr. 5: kiezen voor een eigentijdse trap

Het kiezen van een ultramoderne, design- of eigentijdse trap kan problematisch zijn. Je verandert inderdaad niet zo gemakkelijk van trap als meubels. Misschien zit u dus vast in een decor dat uit de mode raakt. Het ideaal is om een ​​zeer sobere en zeer solide trap te kiezen.

Video: SCHILDERSTAPE SCHEURT IN BIJ HET VERWIJDEREN!! Eenvoudige oplossing met deze AFPLAKTAPE!