Video: leer hoe je een roos snoeit met Alain Darroze!

Video: leer hoe je een roos snoeit met Alain Darroze!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wil je je rozenstruik snoeien? Vraagt ​​u zich af hoe het moet? Alain Darroze laat je zien hoe je je rozen weer kunt laten bloeien, na een eerste bloei. Hij legt zijn techniek uit in deze video en geeft je wat waardevol advies.

Bekijk de video:

Wanneer moet ik mijn roos snoeien?

Het is raadzaam om uw rozen te snoeien rond februari en maart, wanneer de vorst voorbij is. Het hangt allemaal af van de regio waarin u woont. Het is heel goed mogelijk om je rozen tot april te snoeien, het belangrijkste is om de dagen te vermijden dat het erg koud is. In het geval van niet-rijzende rozen moet in augustus worden gesnoeid.

Welke tool te gebruiken?

Voor deze bewerking is een snoeischaar nodig. Let er bij het zagen op dat u het zaagblad bij het resterende hout plaatst. Hoe schoner de snee, hoe sneller de wonden genezen. Het is hetzelfde principe voor alle planten die gesnoeid moeten worden. Reinig het snoeimes vóór het snijden. Dit voorkomt mogelijke besmetting door stengels of zieke planten.

Snoei een rozenstruik

Houd een handvol hoofdstengels wanneer u uw rozenstruik snoeit en aarzel niet om de houtachtige scheuten (de groene scheuten die in hout veranderen) in te korten. Dit zal nieuwe groei stimuleren. Het is raadzaam om tussen het 3e en 5e oog te snoeien, maar zorg ervoor dat u altijd minstens 20 cm van het entpunt blijft.

Een klimroos snoeien

Een van de kenmerken van de rijzende roos is dat hij meerdere keren per jaar bloeit. Zorg er daarom voor dat je een half dozijn hoofdtakken houdt die de rol van timmermanstaven zullen spelen. Wat de zijstelen betreft, u kunt ze snijden ter hoogte van het zesde oog, 40 cm van het entpunt. Dankzij het advies van Alain Darroze kunt u uw rozen nu met een gerust hart snoeien. Bekijk de video Leer een roos snoeien met Alain Darroze op Minutefacile.com. Geproduceerd door Minute Facile.