Fouten te vermijden bij het dekken van de tafel

Fouten te vermijden bij het dekken van de tafel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aangezien het Top Chef-programma net is hervat, is het misschien tijd om uw kennis te bekijken in het veld met de tabelinstellingen. Niets is eenvoudiger om te slagen of te missen. Samenvatting van wat u koste wat kost moet vermijden om de tafel correct in te stellen.

Fout 1: een middelpunt kiezen dat te veel ruimte in beslag neemt

Met een volumineus middelpunt, imposante kroonluchters of grote vazen, legden we de gasten snel een pijnlijk verstoppertje op: ze zullen hun inspanningen moeten verdubbelen om te kunnen spreken en elkaar tegelijkertijd kunnen zien. Zelfs wanneer deze schaamte begint met een goede intentie, is het resultaat niet glorieus. Erger nog, het niveau van bruikbaarheid daalt tot nul. Om dit te verhelpen, gaat er niets boven een snelle controle voor de aankomst van gasten: geen enkel object mag ons gezichtsveld verstoren! Beter nog: beperk u tot een chique en "lage" tafeldecoratie!

Fout 2: de borstels verstrikt raken tussen het bestek van de starter, het hoofdgerecht en de kaas

Van kinds af aan leren we de tafel dekken. En toch, zodra we overgaan op uitgebreidere recepties, gebeurt het soms dat bepaalde traditionele codes ons ontsnappen. Dus als u meerdere vorken en messen rond dezelfde plaat hebt (altijd 1 cm van de rand van de tafel), is het geen kwestie van ze onverwachts te plaatsen! Inderdaad, elk van hen roept de volgorde van aankomst van de gerechten op. Dus links van de plaat is de meest verre vork de eerste die wordt gebruikt (voor de starter of voor de voorgerechten) en de dichtstbijzijnde voor het hoofdgerecht, zoals voor de messen en lepels, gerangschikt als voor rechts van de plaat.

Fout 3: aarzelen om het bestek "omlaag" of "omhoog" te plaatsen

Voor degenen die denken dat ze vrij kunnen kiezen tussen bestek naar beneden of naar boven gericht, weet dan dat je het mis hebt. Deze bepaling maakt namelijk het onderscheid tussen een "Franse" dressuur en een "Engelse" dressuur. Resultaat: als u de tafel in het Frans zet, moet het bestek ondersteboven worden gedraaid (de tanden van de vork wijzen naar de tafel en de schotel van de lepel naar boven) terwijl als het is opgesteld "à la Engels ", het is het tegenovergestelde: de tanden van de vork moeten naar boven wijzen en de kromming van de lepel naar het tafelkleed. De oorsprong van deze variant ligt eenvoudig in de locatie van het familiewapen dat de adellijke families van die tijd wilden benadrukken. Die van de Fransen bevonden zich aan de buitenkant van het bestek, die van de Engelsen aan de binnenkant!

Fout 4: vergist de locatie van de bril

Voor degenen die de bril door elkaar plaatsen, is het tijd om DE regel te leren om zich niet te vergissen. Als het wijnglas en het waterglas een specifieke plaats voor elk bord hebben, is het altijd het kleinste dat de juiste plaats inneemt, dat wil zeggen het wijnglas, en het grootste , het waterglas, dat zich aan de linkerkant bevindt. Het geheel moet enigszins onder een hoek in afnemende volgorde van grootte worden gerangschikt, dwz van links naar rechts! Zonder te vergeten dat het wijnglas op het grote mes moet worden uitgelijnd!Opmerkingen:

 1. Wakler

  Het zijn allemaal verhalen!

 2. Marx

  Ik feliciteer je, je gedachte zal nuttig zijn

 3. Devan

  Ik raad u aan om een ​​site te zoeken met artikelen over een onderwerp van belang voor u.

 4. Yozuru

  Ik verzeker.

 5. Seward

  Hier zit iets in. Ik dacht er vroeger anders over, heel erg bedankt voor de hulp bij dit probleem.

 6. Stanwyk

  .Zelden. Je kunt zien, deze uitzondering :)

 7. Austen

  Je herinnert je nog 18 eeuwSchrijf een bericht