Trend: oma-stijl is terug in het huis

Trend: oma-stijl is terug in het huisWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Van 7 tot 10 februari 2013 heeft de Rénover-show de toon gezet voor de belangrijkste producttrends voor het jaar 2013. Maar niet alleen omdat de show ook geïnteresseerd is in belangrijke maatschappelijke trends en net de retro-trend heeft benadrukt die wordt weerspiegeld door "oma's" of de oma-stijl. Decryptie.

Wat zijn "Mamiseries"?

Het is een neologisme dat decoratie aanwijst op de manier van onze grootmoeders. Deze trend combineert dan antieke meubels, vintage decoratie en accessoires die er ouderwets uitzien. In een paar woorden, het is de komst van wat we eerder "lelijk", "ouderwets" en "cheesy" noemden! U zult begrijpen dat u bij uw grootmoeder uw boodschappen moet doen om bloemenbehang, een slinger met slinger, een kunstlederen bank en fluwelen kussens aan te bieden. En als je oma is vertrokken, raak dan niet in paniek, want duizenden oma's zijn te vinden in rommelmarkten en Emmaüs-winkels.

Maar waarom zo'n terugkeer?

In tijden van crisis stelt retro gerust: het is de beroemde "het was eerder beter"! Voor François Bernard, een van de trendsetters van Maison & Objet, is de retro-golf die ons raakt vooral gekoppeld aan een behoefte aan kwaliteit. We realiseren ons inderdaad dat onze objecten zo zijn geprogrammeerd dat ze snel verouderd zijn om de consumptiemaatschappij te laten werken. Maar dit model vermoeit ons uiteindelijk en we willen duurzaamheid, die door oude voorwerpen gaat die van betere kwaliteit waren. Anderzijds wijst het adviesbureau van Martine Leherpeur op de oma-stijl als een evolutie van de boho-stijl ("bourgeois bohemian"). Inderdaad, de bomos ("lelijke burgerlijke") zou een nieuwe stam zijn die juist probeert zich niet te vermengen met de zwerenmassa. Ze nemen vervolgens de oma-stijl waar de oude man wordt vereerd en kitsch een kunst van het leven. Maar pas op, het omgaan met het lelijke is niet eenvoudig, want het doel is om harmonie te vinden in deze ongebruikelijke stijl om het uiteindelijk mooi te maken. Met andere woorden, het lelijke wordt het mooie!

Moderne "ellende"

En zoals bij elke nieuwe maatschappelijke trend, passen de makers zich aan! Het is dus niet alleen in garageverkoop dat we objecten vinden die helemaal in je oma-stijl interieur zullen zijn! Het behang van vandaag is opnieuw uitgevonden met geladen patronen, de trofeeën hebben een zeer kitsch canvas uiterlijk, de formica krijgt een tweede leven en de fauteuils nemen het fluweel terug. Qua materialen is het de heropleving van het tapijt en nobele en robuuste materialen voor meubels met massief hout bijvoorbeeld. Je wordt verwend met een keuze om je interieur een cheesy look te geven door heel trendy te zijn. Merk op dat als de nieuwe bomo's de totale oma-look bieden, je gewoon kunt wedden op een of twee offsetstukken die je interieur in trend houden zonder al te veel te doen!