Ontdek de tuinen van het kasteel van Lude van Barbara de Nicolaÿ

Ontdek de tuinen van het kasteel van Lude van Barbara de NicolaÿWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Barbara van Nicolaÿ, van Belgische afkomst, wijdde haar leven en ontwikkelde haar passies tussen oude stenen en tuinen, in de Loire-vallei. Eigenaar met haar man van het Château du Lude, probeert ze de traditie van deze tuinen van de XIXe eeuw te bestendigen sinds haar aankomst in 1980. Ze moderniseert ze echter geleidelijk, met de hulp van haar landschapsarchitect, waardoor de bloembedden worden getransformeerd. "à la française" in een topentuin. Deze tuinen zijn tegenwoordig open voor het publiek en zijn een lust voor het oog. Discovery ...

Wat kun je zien in de Jardins du Château du Lude?

In de Jardins du Château du Lude, kunt u een verscheidenheid aan tuinen ontdekken, verdeeld over verschillende terrassen, tussen het kasteel en de Cours du Loir: de topiary-tuin (taxus en buxus) is een gewone tuin langs de rivier aan de voet van de achttiende vleugel van het kasteel. Het wordt gedomineerd door een lang terras uit de 17e eeuw, van waaruit er een bewonderenswaardig uitzicht is op het landbouwpark (zoals een Engels park maar typisch Frans) ontworpen in 1830. De uitlopertuin, opnieuw ontworpen in 1997 voor verwelkom een ​​rozentuin gewijd aan Chinese en oude rozen, evenals een buxuslabyrint. Aan de rand van een bosrijk park ligt de lentetuin, een soort rotstuin uit de 19e eeuw rond een romantisch paviljoen. We hebben daar een verzameling geurende winter- en lente bloeiende struiken geplant. In het struikgewas ontdekken we een botanische wandeling met een verzameling zeldzame struiken (sacococcas, chimonanthus, acers, berberis, euonymus, mahonias enz ...). Eindelijk heeft ook een moestuin uit de 19e eeuw, nog steeds gecultiveerd door onze familie, zijn plaats.
Fotocredit: Jardins du Château du Lude

Hoe zijn de tuinen ontworpen?

De tuinen zijn ontworpen als een opeenvolging van terrassen gebouwd door de eeuwen heen aan de oevers van de Loir. Regelmatig rond het kasteel, worden ze "Engels" behandeld als we weggaan. Dit zijn plezier- en gebruikstuinen (moestuin) die de nauwe relatie tussen het leven van de bewoners van het kasteel en hun tuin illustreren.
Fotocredit: Jardins du Château du Lude

Wat zijn de specificiteiten ervan?

Het is een mooi voorbeeld van tuinherstel en aanpassing aan onze tijd. De algemene configuratie die in de 18e en 19e eeuw is vastgesteld, heeft geen belangrijke wijziging ondergaan. Anderzijds vroegen de beperkingen van onze tijd om een ​​aanpassing om enerzijds de onderhoudskosten te verlagen en anderzijds te reageren op een wens om te cultiveren met respect voor de grond en de planten van de grond. Daarom is het algemene plan van de tuin nog steeds dat van Edouard André, de laatste grote architect die in 1880 in Lude tussenbeide kwam. Maar in detail zijn bepaalde delen van de tuin grondig aangepast, zoals de rozentuin, een eigentijdse tuin. .
Fotocredit: Jardins du Château du Lude

Welk advies zou je geven aan iemand die wil beginnen met het creëren van een tuin?

Observeer het terrein en de planten die van nature in de regio groeien, haal hier inspiratie uit bij het kiezen van planten. Respecteer integratie in het landschap. Krijg een idee van het geheel en ontwikkel en plant daarna geleidelijk. Plant jonge bomen! Ze passen zich beter aan de grond aan en groeien sneller dan je denkt. Ten slotte, als het nodig is, een beroep doen op een landschapsarchitect, omdat het een beroep is dat niet kan worden geïmproviseerd ... het creëren van een tuin is nog complexer dan het bouwen van een huis.
Fotocredit: Jardins du Château du Lude

Kunnen we de jouwe bezoeken?

Ja, de tuinen zijn open voor bezoekers van april tot oktober, evenals bij bepaalde gelegenheden in het "laagseizoen". De moestuin, een privégedeelte van de tuin, is gemiddeld één weekend per maand geopend.
Fotocredit: Jardins du Château du Lude

Organiseert u daar speciale evenementen?

Yes! We organiseren de Tuindag, een grote bijeenkomst van boomkwekers, tuinworkshops, tentoonstellingen, decoratie, die 21 jaar lang in het eerste weekend van juni plaatsvond! Evenzo wordt de eerste zaterdag van juni in de Lude voor de Pierre-Joseph Redouté-literaire prijs, ondersteund door het Jardiland Institute, in zekere zin de "zaterdag" van de tuin gehouden! Dan andere activiteiten zoals gastronomische dagen, waar we jam maken boven een houtvuur in de oude keukens van het kasteel met al het fruit opgepikt in de moestuin. Meer info: //www.lelude.com/fr/