Interview met architect Cyril Rheims, gespecialiseerd in kleine ruimtes

Interview met architect Cyril Rheims, gespecialiseerd in kleine ruimtesWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met de prijs per vierkante meter die recordniveaus heeft bereikt, wordt het steeds moeilijker om accommodatie te vinden met een fatsoenlijke oppervlakte. Een pest die vooral grote steden treft. Om dit probleem op te lossen, is het inschakelen van een architect een oplossing waarmee u ingenieus kunt nadenken over de woonruimte, terwijl u toegevoegde waarde geeft aan uw woning. Ontdek onmiddellijk het advies van Cyril Rheims, een architect die gespecialiseerd is in kleine ruimtes.

Meer en meer actueel, is er een specialisatie voor kleine ruimtes in architectuurscholen?

In mijn tijd hebben we er niet over gesproken, maar het was 10 jaar geleden!

Dus hoe vind je jezelf gespecialiseerd in kleine gebieden?

Door de kracht van omstandigheden! Ik begon met mijn appartement. Als eerste koper in Parijs kon ik een eigendom van 50 m2 verwerven en omdat ik de eigenaar was, kon ik doen wat ik wilde. Deze eerste prestatie heeft mijn entourage enorm tevreden gesteld. Mond tot mond werkte goed, voeg daar nog een paar persberichten aan toe, het effect sneeuwde en mijn carrière werd gelanceerd!

Kun je ons 2/3 ideeën geven om een ​​kleine ruimte goed te organiseren?

Wat ik in mijn creaties gebruik is de vermenigvuldiging van functies. Een eenvoudige opbergkubus dient bijvoorbeeld ook als een trap die ook als zitplaats dient. Evenzo houd ik ervan om ruimtes te openen en met transparantie te spelen, zoals op een loft! Maar altijd de mogelijkheid hebben om privacy te vinden dankzij verduisteringsgordijnen. Men heeft dus de indruk een grote badkamer, een grote keuken en een grote woonkamer te hebben ... Evenzo gebruik ik ook zonering zonder grenzen. Dat wil zeggen dat we woonruimtes in één stuk markeren door het verschillende gebruik van materialen op de grond.

Wat zijn de valkuilen die u moet vermijden als u een kleine ruimte wilt ontwikkelen?

De scheidingswand en veel meubels om op te bergen! Er moet zelfs een evenwicht worden gevonden tussen lege en volle ruimten. Wat je aan de ene kant wint, verlies je aan de andere kant. Bijvoorbeeld in een van mijn creaties voor een klein appartement in de Marais had de kluis om in de magnetron te zetten gevolgen in de badkamer vlak achter. Alles werd tot op de centimeter nauwkeurig gespeeld! Zozeer zelfs dat de kleinste fout de eigenaar geen toegang tot de douche zou hebben gegeven. Ik vorm de ruimte zo dat alles bij elkaar past. En het draait allemaal om evenwicht!

Is het duur om een ​​architect in te huren?

Voor een klein gebied bedragen het ontwerp van de ruimte en de monitoring van werken ongeveer 8000 euro, of bijna de prijs van een vierkante meter in Parijs. Maar naast het besparen van kostbare vierkante meters door het regelen van de ruimte, kunt u rekenen op een meerwaarde bij de wederverkoop of verhuur van uw eigendom, met het favoriete effect omdat u van een appartement ontworpen in de regels en op een geoptimaliseerde manier. Kiarchitecture www.cyrilrheims.com