Panelen van vloer tot plafond

Panelen van vloer tot plafond

De lambrisering is een veilige gok. Gemaakt van hout en past perfect in een rustiek interieur. PVC of gecoat, het geeft een gezellige toets aan een eigentijdse inrichting. Eenvoudig aan te brengen, geschikt voor alle metamorfoses, het is verkrijgbaar in de meest trendy tinten. En voor een totale uitstraling wordt de lambrisering van vloer tot plafond geïnstalleerd, voor een hut in Canada, bergchalet of toevluchtsoord.

Hout, PVC of gecoate lambrisering?

Als de lambrisering nog steeds actueel is, is dat niet voor niets. Het geeft een paar uur tijd om een ​​vermoeide kamer een verademing te geven. Inderdaad, hij renoveert een beschadigde muur zonder grote restauratiewerkzaamheden. Het valt nog te bezien welke lambrisering te kiezen.

Fotocredits: Castorama / Leroy Merlin

De houten lambrisering wordt gesneden in verschillende soorten, zoals eik, zeeden, sparren of zelfs teakhout en andere exotische houtsoorten. Het kan aan de muur en aan het plafond worden geïnstalleerd, in alle droge ruimtes van het huis. Aan de andere kant moet hij een behandeling ondergaan om niet te veel vocht te verliezen, in de badkamer of in de bijgebouwen. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, omdat de levensduur ervan opmerkelijk is voor een redelijke prijs. De PVC-lambrisering is ideaal in vochtige ruimtes maar is aangenaam in het hele huis. Rotbestendig, het is ook bestand tegen vervorming. Wat betreft de melamine panelen, deze is gemaakt van spaanplaat gelijmd met houtachtig melamine papier. Het ondersteunt in geen geval vocht. De installatie van lambrisering vereist niet echt veel doe-het-zelfkennis, vooral als je ervoor kiest om panelen vast te klemmen. Sommige modellen blijven plakken en andere schroeven aan elkaar. Ten slotte moet u weten dat de lambrisering een interessante thermische en akoestische isolator is. Gemaakt van hout, speelt het de milieuvriendelijke kaart tot in de kern omdat het is gemaakt van gecertificeerd hout.

Fotocredit: Meister

Welke kleur voor de lambrisering?

De lambrisering is verkrijgbaar in een breed scala aan tinten om te integreren met grote elegantie in het huidige decor. Aan de muren zien witte houten lambrisering er goed uit in een woonkamer met designhaard, ultra-moderne hoekbank en glazen tafel of gelakt meubilair. Roze van kleur, het geeft de vrouwelijkheid die nodig is voor de slaapkamer van een meisje, ongeacht het gekozen lambrisering. We kiezen voor een mooie grijze toon in een verfijnde entree, een ultraklasse woonkamer of een slaapkamer met een rustgevende sfeer. Let bij het paneelplafond op de kleurenkeuze. Het wordt sterk aanbevolen om het te kiezen op een heldere toon: wit, ongeacht de stijl van de kamer, parelgrijs in een eigentijdse inrichting, in ruw hout voor de Scandinavische stijl.

Fotocredit: Bricorama

Richting leggen

Het is mogelijk om een ​​vleugje originaliteit te brengen door te kiezen voor een schuine installatie van de wandpanelen en het gebied van een kamer visueel aan te passen aan de breedte van de planken. Ten slotte kiest men oordeelkundig de installatierichting, in de lengte of in de breedte van het onderdeel.

Fotocredit: Europlac

Video: Plafondpanelen