Fouten te vermijden met Fifties Style

Fouten te vermijden met Fifties Style


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De jaren vijftig-stijl wordt overal op de pagina's van tijdschriften afgedrukt. Het is onmogelijk om deze trend te negeren die onze meubels, stoffen, accessoires en kleuren in bezit heeft genomen. Maar hier, hoe toe te passen? Ontdek in 10 punten de fouten die u niet mag maken om een ​​decor uit de jaren 1950 te maken dat de naam waardig is!

Durf de kleur niet aan

Na de donkere jaren van de Tweede Wereldoorlog waren de jaren 1950 een ode aan kleur. Levendig of pastel, het belangrijkste is dat ze aanwezig zijn op muren, stoffen en zelfs meubels. Roze, hemelsblauw, mosterdgeel, papaverrood betreden het huis sensationeel.

Wed niet op het terrein

Om de kleur te activeren, wordt textiel naast patronen aangeboden. Ze worden in overvloed en regelmatig herhaald, ze onderbreken de oppervlakken en komen tot leven in contact met kleuren.

Kies niet voor meubels met kompasvoeten

Je zult het zeker gemerkt hebben, maar het meubilair van de jaren 50 heeft een eenvoudig kenmerk om te identificeren, het zijn de kompaspoten. Dat wil zeggen dat de basis van het meubilair de indruk wekt een kompas te zijn dat klaar is om een ​​cirkel te tekenen.

Gebruik geen hout

Walnoot, palissander, eiken ... hout wordt in al zijn vormen gebruikt. De warmte en de nobele kant animeren elk meubel in huis. Koffietafels, Scandinavische dressoirs, vitrines, bedden, nachtkastjes ... zijn deels van hout en gemaakt van edel hout.

Houd niet van de rondheid van het meubilair

Vaarwel de jaren van soberheid en hallo de rondheid en flexibiliteit van de lijnen. Het meubilair is licht, laag, eenvoudig en afgerond. Ze zijn comfortabeler met behoud van een lichte lijn. En bovenal zijn ze laag genoeg om gesprekken aan te moedigen!

Combineer geen stijlen

De totale decoratieve look is niet langer relevant! Integendeel, het is juist om de verschillende decoratieve stijlen te mengen. Vintage stukken wrijven schouders met nieuw meubilair met emblematische lijnen uit de jaren 1950, evenals heruitgaven of meubels in Scandinavische stijl.

Ik wil geen tapijt

Een ander vreemd ding om niet te doen in je jaren vijftig decor is om het tapijt te negeren. En ja, de beroemde jaren vijftig-stijl houdt van comfort en moderniteit. Dus gok op een tapijt onder uw salontafel.

Zet geen rotan

Rotan is zeer aanwezig in het decor van de jaren 50 en is weer van kracht. Variërend van strogeel tot donkerbruin, vind het ook op meubels zoals fauteuils, tafels, dressoirs, bedden als decoratieve accessoires zoals spiegels.

Durf formica niet

Een echte revolutie in de jaren 1950, de formica bevrijd meubels van massief hout om trots te zijn van kleur en glans. Thuis zet je op een kleine salontafel een stoel of een kruk om het met sleutels te introduceren.

Niet onderhandelen

Aarzel niet om de garage uit te voeren. Ga er het liefst 's ochtends vroeg naartoe, er zijn niet alleen minder mensen, maar bovendien zijn er zeldzame stukken.


Opmerkingen:

 1. Gauvain

  I congratulate you have been visited with the remarkable idea

 2. Corwan

  mooie foto geshopt

 3. Fionnbarr

  Zelfde al besproken onlangs

 4. Brunelle

  Sorry, ik heb deze zin verwijderdSchrijf een bericht