Ongewoon: de optische illusiestoel!

Ongewoon: de optische illusiestoel!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De nieuwe collectie van de ontwerpstudio Ibride, genaamd "The Hidden Chairs", is gebaseerd op een optische illusie: de ontwerper Benoît Convers, die met Rachel Convers en Carine Jannin aan de oorsprong van de studio staat, had plezier in teken deze nieuwe collectie om drie verschillende stoelen weer te geven die onze oriëntatiepunten verstoren! Laten we eens kijken.

"The Hidden Chairs": de geschiedenis van design

Met drie stoelen als modellen van de nieuwe collectie herinterpreteert Ibride drie iconen uit de geschiedenis van het ontwerp: het HiddenTerence-model, met zijn essentiële lijnen en zijn hoefijzervormige rugleuning, bezoekt een fauteuil uit de Ming-dynastie. Het HiddenWagner-model is geïnspireerd op de creaties van de Oostenrijkse architect Otto Wagner, bekend om zijn stedenbouwkundige geschriften en zijn Art Nouveau-constructies. Eindelijk verwijst het laatste model, HiddenShaker, naar de Shaker-beweging die bekend staat om zijn weigering van elk ornament.

De stoel vanuit een andere hoek gezien!

De optische illusie is verbluffend! De stoel heeft de iconische vorm van een fauteuil uit de geschiedenis van het ontwerp, maar wanneer een persoon erop zit, merken we dat de hoek van de stoel compleet anders is dan we hadden gedacht! Het originele silhouet van de stoel verdwijnt en onze tekens zijn wazig! Tussen logische vorm en verbazingwekkende vorm, wordt men aangenaam verrast door dit spel van perspectieven.

100% Franse stoelen

The Hidden Chairs is een collectie die door gespecialiseerde vakmensen in Franche-Comté is gemaakt. Het is traditionele knowhow waarmee Ibride in alle stadia een hoog kwaliteitsniveau kan garanderen!