Evenement: Le Nôtre jaar in het paleis van Versailles

Evenement: Le Nôtre jaar in het paleis van Versailles


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Om de 400e verjaardag van de geboorte van Le Nôtre te vieren, biedt het paleis van Versailles hulde aan de beroemde landschapsschilder van de koning.

De tuinen van Versailles: een architectonisch meesterwerk

Achter de tuinen van Versailles verbergen Vaux-le-Vicomte en Chantilly het creatieve genie van Le Nôtre. Hij verhoogde de tuinen van Versailles tot een referentieniveau in de wereld van landschapsarchitectuur. Van 1662 tot 1687, toen het kasteel werd gebouwd, groeide de tuin in grootte met de potloodstreken van Le Nôtre. Hij heeft Franse tuinen aangelegd met fonteinen en vijvers waar structuur en geometrie domineren.

Le Nôtre jaar in Versailles

In 2013 staan ​​de tuinen in de kijker in Versailles. Ze sieren zichzelf met duizend lichten ter ere van Le Nôtre die wist hoe hij zijn adellijke brieven aan Franse tuinen moest geven. Zo vinden er deze zomer feestelijke evenementen plaats die het koninklijke domein zullen verlichten: vuurwerk, concerten, balletten, opera's, toneelstukken, waterspelen in de bassins ... ter gelegenheid van het festival van Versailles. Het hele jaar door krijgt de tuin ook een make-over. Zo wordt het Latona-bekken hersteld; bezoekers krijgen de gelegenheid om het werk van restaurateurs en de kunst van het snoeien van snaren te ontdekken. Het watertheaterbos wordt gereproduceerd nadat het in 1775 is vernietigd. Vanaf dat moment is het het hele jaar door toegankelijk voor bezoekers die prachtige steeneiken en een grote open plek zullen ontdekken. Beelden zullen ook worden hersteld en weer aan het licht worden gebracht. Van hun kant eren de tuiniers van Versailles hun prestigieuze voorganger door de historische sporen van Le Nôtre aan de bloembedden van Versailles en de koninklijke steegjes van de Mortemets te reconstrueren.

Tentoonstellingen van juni 2013 tot februari 2014

Van 11 juni tot 21 oktober is de tentoonstelling Giuseppe Penone in Versailles brengt een eerbetoon aan eigentijdse creatie met originele boomsculpturen. Vervolgens, van 2 juli tot 29 september, in het Grand Trianon, Het herbarium van de koning zal de prachtige diversiteit van de essenties van de Trianon-tuinen onderstrepen. U zult de historische bloei van het domein van Louis XIV ontdekken. Van september 2013 tot januari 2014, de tentoonstelling The Grove of the Labyrinth , in de gemeentelijke bibliotheek van Versailles, zal het werk van Le Nôtre en Charles Perrault voor de opvoeding van de Dauphin worden belicht. Eindelijk eindigt het jaar in stijl met Ons perspectief 1613-2013, van 22 oktober tot 24 februari 2014. Een manier om Le Nôtre onder een ander oog te zien.
Van 31 mei tot 2 juni wordt de 3e editie van Reading in the garden gehouden, een festival dat boeken en de tuinpers viert en de beste boeken in verschillende categorieën beloont: kinderboek met de prijs Tuin zaad , het beste advieswerk vertrekt met de prijs Praktische tuin en de prijs Tuingeest zal een essay, roman of mooi boek belonen. Voor meer informatie over Le Nôtre in Versailles: het is hier! Om het programma van het Versailles Festival te kennen, dat van 31 mei tot 7 juli zal plaatsvinden: het is er! Ontdek ten slotte de verschillende siertuinen en geef uw mening over deze tuinen.Opmerkingen:

 1. Ashwin

  Ik denk dat je geen gelijk hebt. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 2. Yule

  Pt. vond het leuk))

 3. Virr

  Bravo, dit idee is trouwens nodig

 4. Michelle

  Ik overweeg, wat is het - jouw fout.Schrijf een bericht