Deze drogers pompen warmte op en niet uw geld

Deze drogers pompen warmte op en niet uw geld


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Toen ik de archieven doorliep, realiseerde ik me dat ik in 2012 slechts twee artikelen over drogers had gewijd. Ik moet toegeven dat het onderwerp me niet noodzakelijkerwijs fascineert, omdat ik thuis niet de gelegenheid heb om mezelf uit te rusten, tenzij we de platte droger uitvinden om onder het bed te glijden. Plots miste ik de laatste innovaties op dit gebied een beetje, vooral de drogers met warmtepomp.
Lange tijd waren wasdrogers arme familieleden van grote huishoudelijke apparaten in termen van energiebesparing. Terwijl koelkasten en wasmachines niet ophielden met het uitrekken van de + achter hun A, vertoonden de drogers op zijn best B en meer in het algemeen C en D voor een sterke elektriciteitsrekening. Vandaag zijn de drogers ingehaald dankzij de warmtepomp. Er zijn nu klasse A-50% drogers, die uw rekening kunnen halveren in vergelijking met een klasse B droger.

Hoe werkt de droger met warmtepomp?

Ik zou zeggen als een conventionele warmtepomp, maar het zou ons niet veel doen. Zoals de naam al doet vermoeden, zal de pomp warmte terugwinnen uit de omgevingslucht, deze zal de lucht vervolgens behandelen om te ontvochtigen en afkoelen, en vervolgens de warmte opnieuw inspuiten om hete, droge lucht te produceren. Het proces is verre van nieuw, Electrolux beschouwt zichzelf als de pionier van deze technologie die al 14 jaar oud zou zijn! (wel, ik ben echt heel, heel laat).

De voordelen van de droger met warmtepomp

Het belangrijkste voordeel is uiteraard het stroomverbruik voor een droge elektriciteitsrekening. Over het algemeen hebben deze drogers ook een zelfreinigende condensor omdat het water meerdere keren zal passeren, maar deze droogmodus wordt ook gewaardeerd omdat het de vezel van het wasgoed beter respecteert dankzij een lagere temperatuur dan op de andere droger.

Meer ...

Het is duidelijk dat wie lagere temperatuur zegt ook een langere droogtijd zegt, waardoor de stamgasten van de 'traditionele' droger misschien moe worden. Een ander nadeel zijn de kosten van de aanschaf van dit soort apparaten, die gelukkig snel terugverdienen met energiebesparingen.

De hybride, niet alleen voor auto's

Ik verzeker je dat we hier niet zijn om over 14-jarige technologie te praten. Ik heb nog steeds een reputatie hoog te houden! Nu de vertraging is opgevangen, laten we het hebben over een echte innovatie, omdat LG zojuist de eerste hybride droger heeft gelanceerd die werkt met een warmtepomp en een weerstand, of hoe u kunt profiteren van de voordelen van twee droogmethoden. Na mijn man om details te vragen over hybride auto's (die het nog steeds niet kunnen geloven), is het systeem niet precies hetzelfde, maar er is inderdaad een programma Eco hybride op deze drogers die de twee warmtebronnen combineren voor een veel kortere droogtijd dan op conventionele warmtepompdrogers (LG kondigt een tijdwinst aan van meer dan een uur) en behoudt hetzelfde energiebesparende prestaties (A +). Het is ook mogelijk om alleen de warmtepomp te gebruiken wanneer u geen haast heeft om de economie verder te verbeteren (A ++). LG biedt momenteel twee modellen met dezelfde kenmerken maar met een ander laadvermogen: de RH8051WH voor 8 kg en de RH9051WH voor 9 kg. Op dit moment is alleen de 9 kg droger beschikbaar op internet en de prijzen variëren tussen € 860 en € 999. Helaas ja, dit soort technologie is nog steeds voorbehouden aan diegenen die bereid zijn (of in staat zijn) bijna € 1000 te investeren in dit soort apparaten, een aanschafkosten die ons helaas de kosten van elektriciteit doen vergeten.