Fouten te vermijden met vintage

Fouten te vermijden met vintage


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je een interieur met vintage accenten wilt, weet dan dat deze stijl van decoratie niet altijd gemakkelijk te hanteren is. Om u te helpen duidelijker te zien en te slagen in uw inrichting, raden wij u aan de fouten te ontdekken die u moet vermijden.

Veronachtzaam de definitie van het woord vintage niet

Weet je echt wat het woord vintage betekent omdat we het voor alles en nog wat gebruiken? Kort gezegd, het woord vintage duidt kleding of meubels aan die dateren van vóór de jaren 80. Er is daarom een ​​criterium van authenticiteit om rekening te houden met een notie van tijd. Tegenwoordig wordt vintage vaak verward met de vintage stijl die een iets bredere definitie heeft, omdat het het beeld weerspiegelt dat het meubelstuk geeft. Een heruitgave is dus niet bepaald vintage, maar juist vintage om precies te zijn, wat natuurlijk niets afdoet aan het esthetische aspect!

Denk niet dat vintage goedkoop is

En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is niet alles vintage goedkoop! Natuurlijk zult u zeer goede prijzen vinden door vlooien en garageverkopen af ​​te skimmen, maar als u naar een tweedehandse dealer gaat, loopt u het risico om te worden verrast. Inderdaad, een vintage stuk is vaak zeldzaam vanwege zijn leeftijd en de prijzen kunnen snel omhoog vliegen! Hoe zeldzamer een stuk, hoe meer het zal kosten. U kunt dan vaak kiezen voor nieuwe heruitgaven van vintage meubels die zeker niet vintage zijn, maar die vaak veel minder kosten dan de gebruikte vintage-versie. Een echte hoofdpijn!

Speel niet de totale look

Tenzij je een echte passie hebt voor bepaalde jaren, wordt het sterk afgeraden om te kiezen voor een totale vintage-look in je interieur, omdat je de indruk hebt in het verleden te leven. Tegenwoordig geven we de voorkeur aan de mix en match die bestaat uit het mixen van stukken uit verschillende tijdperken. En u kunt eenvoudig een buffet uit de jaren 50 mixen met een ultra-design fauteuil. Er is zelfs een nieuwe trend ontstaan, we spreken ook van neo-retro wanneer het ontwerp speelt met de codes van vintage stijl terwijl het high-tech kenmerken biedt.

Denk niet zo oud

We hebben het gehad over de echte definitie van vintage, re-edities die je kunnen helpen een vintage stijl aan je interieur te geven, maar we hebben geen meubels genoemd die rechtstreeks zijn geïnspireerd op de jaren 50 en 60. Met de rage voor vintage stijl, alle merken zijn geïnspireerd door retro codes om eigentijdse meubels te maken. Je vindt buffetten, tafels en ander retro-meubilair in winkels zoals Maisons du monde, Alinéa en zelfs Ikéa. Als het meubilair niet altijd trouw is aan vintage, is het direct geïnspireerd door de decorcodes van die tijd en bieden de merken gemoderniseerde versies die wellicht meer geschikt zijn voor uw stijl, maar ook voor uw budget. Waarom geef je jezelf geen mooi authentiek vintage stuk en maak je je decor compleet met elementen met een retro-look!

Video: 5 fouten om te vermijden op je bruiloft - een zorgeloze huwelijksdag begint zo!


Opmerkingen:

  1. Shakakazahn

    Ik raad u aan een site te bezoeken waarop veel informatie over deze vraag bestaat.

  2. Waelfwulf

    Het is leuk om te weten dat er nog echt waardevolle blogs zijn in deze prullenbak van Yasha's beoordeling. Die van jou is er zo een. Bedankt!Schrijf een bericht