Stadsbalkons, gebruiksaanwijzingen

Stadsbalkons, gebruiksaanwijzingen

De mooie dagen zaaien met hen het plezier buiten te zijn. En wanneer je in de stad bent, is dit plezier vertienvoudigd. Dus als je een buitenruimte hebt, zo klein als het is, geef er dan een beetje aandacht aan, zodat de eerste zonnestralen klaar zijn om ervan te genieten. Open nu de ramen en adem!

Schik een vensterbank

De belofte van een mooi uitzicht maakt meer dan één droom. Weet dat deze droom binnen ieders bereik ligt. Om dit te doen, hebt u alleen een vensterbank nodig! Hang prachtige planten aan deze richel om een ​​muur van groen te creëren. Bamboe, kamperfoelie, jasmijn, lavendel en zelfs aromatische kruiden worden met een beetje aandacht binnen enkele weken een plantengordijn van wilde schoonheid. Nog een laatste advies: potten zijn ook belangrijk. Houd daarom een ​​homogeniteit in de kleur om de planten te markeren!

Maak een klein balkon

Sommige balkons zijn beide te klein voor een tuintafel en groot genoeg om een ​​mini-patio te worden. Dit is vaak het geval bij zogenaamde "schietbalkons". Ondiep, maar vrij lang, ze zijn een zegen dat moet worden geëerd. U vindt aan Ikea-tafels om aan de reling van uw balkon te hangen voor een minimale benodigde ruimte. Ook geen stoelen nodig, vouwkrukken volstaan ​​om te settelen en door een tijdschrift te bladeren of te genieten van een goede thee. Veronachtzaam vervolgens het decor niet om een ​​vloeiende overgang tussen het interieur en het exterieur te maken. Sunlamps, gekleurde lantaarns, planten zullen het eindpunt zijn van een succesvolle decoratie.

Schik een balkon met een vis-à-vis

Je hebt geluk dat je een balkon hebt, maar je geluk is niet op zijn hoogtepunt vanwege vis-à-vis? Hebben uw buren direct zicht op uw balkon en durft u niet eens naar buiten om van de minste zonnestraal te genieten? Er zijn oplossingen die zowel praktisch als decoratief zijn. Begin met het kiezen van bamboe canisses die je leuning aankleden. Breid dan deze exotische sfeer uit, terwijl je jezelf beschermt tegen nieuwsgierige blikken, door een pergola te adopteren. Als ondersteuning voor klimplanten creëert het een natuurlijk gordijn dat licht en zonnestralen doorlaat.

Maak een balkon op het noorden

Altijd in de schaduw vereist uw balkon speciale opstellingen. Om te beginnen heb je planten nodig die zich aanpassen aan de oriëntatie. Je groene eiland zal dus voornamelijk uit hortensia's bestaan. Deze plant laat licht door in de winter en zomer, het bedekt zichzelf met grote, mooie bloeiende clusters. Ivy zal ook welkom zijn. Eenvoudig te onderhouden en groeit zeer snel. En jasmijn om je atmosfeer te parfumeren. Verwarm vervolgens uw decoratie met warme kleuren om het gebrek aan zon te compenseren. Fuchsia roze, oranje, rood ... kaarsen, tuinmeubelen of textiel zorgen voor een zachte en warme sfeer.


Video: Op straat parkeren met pinpas