Ik ontdek de kartonneertechniek

Ik ontdek de kartonneertechniek

Karton is de discipline van creatieve doe-het-zelvers ... en een zeer goede manier om mooie en nuttige recycling te maken!

Wat is kartonnen verpakkingen?

Het wordt vaak gedefinieerd, een beetje te restrictief, als de kunst van het ontwerpen van allerlei dozen met karton als basismateriaal. In werkelijkheid is de kunst van het cartonnage veel meer dan dat, het is een techniek die je de mogelijkheid geeft om een ​​aantal ongelooflijke objecten te creëren: van het kleine notitieboek tot de ladekast, via zowat alles wat u aanspreekt: decoratieve objecten voor kinderkamers, lampvoeten, juwelendoosjes, tissuedozen, handtassen, tijdschriftenrekken, bureaus, salontafel of woonkamertafel ... En dit, met eenvoudige kartonnen platen die min of meer rigide zijn, afhankelijk van uw project, die u kunt kopen zonder de bank te breken of zelfs heel gemakkelijk te herstellen. Als je erover denkt om de kunst van kartonnen verpakkingen te proberen, dan is het tijd om schoenendozen en verpakkingsdozen te recyclen!

Karton, met welk materiaal?

Het is daarom een ​​techniek die het voordeel heeft zeer eenvoudig materiaal te gebruiken dat voor iedereen toegankelijk is. Om dit karton vervolgens te kunnen bewerken, hebt u uiteraard gereedschap nodig voor traceren, snijden, vouwen en lijmen: criterium, gum, liniaal, vierkant, kompas, nieuws: 739781 snijder, schaar (voor karton en voor nieuws: 739845 stof), snijmat of kartonnen martelaar om de sjablonen te maken en de verschillende onderdelen te maken, vinyllijm, plakband van kraftpapier, nieuws: 739807 borstels en rollen voor lijmen, map, wasknijpers of tekening om de binding te behouden, voor de assemblagefase, schuurpapier, verf, vernis, papier of verfraaiingsstoffen zoals skivertex (kunstleerpapier) bijvoorbeeld voor het afdekgedeelte. Op dit punt kunt u ook andere creatieve vrijetijdstechnieken proberen, zoals decoupage of decopatch.

Om te beginnen met de doos ...

Niveau-leren, karton, is op zichzelf geen erg moeilijke discipline, maar vereist veel geduld en grondigheid. Alle fasen moeten met zorg worden uitgevoerd, anders valt de weergave tegen. Je zult in staat zijn om bepaalde basistechnieken alleen te leren door middel van talloze boeken en tijdschriften over het onderwerp, maar om effectief vooruitgang te boeken, is het nog steeds het beste om je kartonlessen aan te bieden (of te hebben aangeboden!). Je vindt het op veel plaatsen, het is trendy!
 


Video: WL MET BRONS EREDIVISIE TEAM! IK ONTDEK DE BESTE SPELER VAN HET SPEL!