Een terugblik op 60 jaar Seb ovenschotel

Een terugblik op 60 jaar Seb ovenschotel

Al 60 jaar begeleidt het merk Seb ons in de dagelijkse keuken dankzij de essentiële snelkookpan die dit jaar zijn verjaardag viert. Dit is een gelegenheid om een ​​stap terug te doen om de evolutie van het ontwerp tot de dag van vandaag te volgen, waar het beschikbaar is in vele modellen, waaronder drie nieuwe om dit voorjaar te ontdekken.

De jaren 50 en 60: een legendarische reis

60 jaar geleden, in 1953, werd de Super-Cocotte geboren. In die tijd was het een echte culinaire revolutie die moeders in staat stelde om economisch en snel goed voedsel te koken om zichzelf te bevrijden van de wereld van werk. Een paar jaar na de oprichting wordt het ovenschotel al vergezeld door een essentieel receptenboek dat beroemd is geworden dankzij Françoise Bernard. In 1954 vertegenwoordigde het ovenschotel al 130.000 verkochte exemplaren en bereikte het 800.000 modellen in 1965. Het was in dat jaar dat Seb het merk Cocotte-Minute verwierf, wat het de naam gaf die we weet het goed vandaag.

De jaren 70 en 80: een kwestie van design

De Cocotte-Minute is niet tevreden met efficiëntie, maar combineert functionaliteit en design! Dus in de jaren 70 was de ovenschotel rood, oranje gelakt en verscheen hij zelfs met een bloemmotief. De gekleurde stoofschotels zijn ook een verkooprecord met bijna een miljoen verkochte exemplaren. In de jaren tachtig veranderde de ovenschotel van vorm met een bajonetsysteem dat aantrekkelijk was voor landen die bestand waren tegen het concept van de stijgbeugel. Het sensormodel was toen een succes in Europa maar ook in Azië.

De jaren 90 en 2000: een nieuwe revolutie

De jaren 90 zagen de geboorte van een grote evolutie in het universum van de ovenschotel! In 1994 raakte het Clipso-model het geluid van de fluit kwijt om het comfort van stilte in keukens te bieden. Deze nieuwe snelkookpan is uniek omdat hij een automatisch persopeningssysteem en een stille klep biedt. Alles opent met een enkele klik! En in de jaren 2000 evolueerde Clipso naar Clipso Control om de kooktijd nog beter te regelen dankzij een intelligente timer die automatisch start wanneer de stoom ontsnapt. En om de technologische vooruitgang van de ovenschotel te begeleiden, is het beroemde receptenboek ook verrijkt met een applicatie voor SmartPhone. Het volstaat te zeggen dat de ovenschotel Seb weet hoe hij moet leven met zijn tijd!

2013: nieuwe modellen

Om het jubileum te vieren, onthult Seb drie nieuwe modellen. De Clipso + ovenschaal biedt dus een nieuw openingssysteem met één hand dat drie keer minder kracht vereist dan de andere modellen. Til eenvoudig de hendel op om de kap te ontgrendelen of laat hem zakken om hem te vergrendelen. Allemaal met een uitstekende grip. Op technisch vlak biedt het verschillende kookmethoden (in water, gestoofd, bruin of gestoomd) en twee kooksnelheden (groenten of vlees en vis). U vindt ook Clipso + Gourmet die in een handomdraai van een snelkookfunctie kan worden geschakeld dankzij een tweede deksel, de roestvrijstalen handgrepen en het kleinere formaat. Ten slotte is Nutricook Delice de bondgenoot van een gezonde keuken waarmee je snelkookdesserts kunt maken dankzij drie nieuwe zoete voedingsprogramma's voor fruit, vlaaien en cakes. Wat regelt je voeding terwijl je plezier hebt!


Video: F1 Report: Terugblik 24h Le Mans, Kaltenborn weg bij Sauber & geruchten Verstappen