Ik zette een schuifpoort

Ik zette een schuifpoort


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hier is een goede gelegenheid om wat oefening te doen: installeer een schuifpoort! Inderdaad, naast het gewicht van de poort zelf, zal het nodig zijn om in beton te boren en te schroeven, wat niet altijd gemakkelijk is. Een goede dosis kennis en de hulp van een paar vrienden zijn nodig voor deze operatie! De installatie van deze portal vereist een goede halve dag werk.

Stap 1 - Ik verzamel mijn gereedschap

Het installeren van een schuifpoort vereist redelijk zwaar gereedschap: boor, schroevendraaier, slijper, ijzerzaag en mogelijk een lasapparaat. Ik plan alle beschermingen (schoenen, handschoenen ...), evenals een traceerkit en ander gereedschap zoals een hamer, sleutels, een klem, een borstel. De gebruikte schroeven en pluggen zijn 8.

Stap 2 - Ik neem de metingen

Ik controleer eerst de vlakheid van mijn vloer tussen de pilaren en het niveau van de laatste, twee elementen die de rest bepalen. Vervolgens meet ik de locatie van de rails en markeer hun as op de grond met behulp van een trekkabel. Ik plaats dan mijn eerste rail. Samen met andere armen kan ik de poort al plaatsen om zijn as voor de eerste keer te controleren, evenals die van de volgende.

Stap 3 - Ik bevestig de rails op de grond

Nadat de eerste rail is geïnstalleerd, repareer ik deze door het beton op de grond te boren met een geschikte boor. Ik pin met mijn hamer en ik schroef. Ik plaats de tweede rail in lijn met de eerste, enzovoort. Als het hek niet op maat wordt gemaakt, moet ik misschien de laatste rail op de juiste lengte knippen.

Stap 4 - Ik installeer de geleiderail

De eerste pijler, aan de openingszijde, biedt plaats aan de gids van mijn portaal. Ik houd het vast met een klem, pas het aan de bovenkant van de poort aan en markeer de bevestigingsgaten. Ik verwijder het geheel om opnieuw te boren en bevestig de geleider.

Stap 5 - Ik repareer de registers

Op de tweede pijler gebruik ik dezelfde methode om een ​​stop te repareren. Ik installeer ook een stoppost aan het einde van de rails: de mijne komt op de grond te rusten en ik ga op dezelfde manier te werk als voor het schroeven van de rails. Na elke operatie denk ik er goed aan om de niveaus te controleren. In mijn geval moet ik nog steeds een metalen stop aan de bovenkant van mijn poort plaatsen en om dit te doen, moet ik deze lassen.

Stap 6 - Ik plaats mijn portal

Alles gebeurde volgens de regels, het blijft alleen voor mij om mijn poort definitief op zijn rails te plaatsen, op de grond als op zijn geleiderail. Ik kan een paar aanpassingen maken aan het laatste. Gezien het gewicht is de hulp van een of twee vrienden essentieel. Ik merk nog een laatste keer dat de niveaus goed zijn en geef mijn gloednieuwe portaal vrij door het te verschuiven. Ik koos voor een elektrische poort, dus ik moet gewoon wachten tot de specialist langskomt. Als mijn poort handmatig was geweest, had ik een laatste stap moeten uitvoeren, de accessoires zoals de handgreep op zijn plaats gezet.


Video: #66 Zelf een enkele schutting poort plaatsen