Welke kleuren moet u kiezen om uw trap opnieuw te schilderen?

Welke kleuren moet u kiezen om uw trap opnieuw te schilderen?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De trap is een interieurelement dat speciale aandacht verdient. Of het nu in de ingang, een gang of in een kamer is geplaatst, de trap moet perfect in harmonie zijn met de rest van de decoratie. Als het één kleur is, kan het worden vergeten, het beweert zichzelf op een meesterlijke manier wanneer het in meerdere kleuren is geschilderd. Hier zijn enkele strategische ideeën voor het verbinden van twee niveaus.

Een trap die speelt op soberheid

Misschien willen we de wijsheidskaart spelen en de trap zo onzichtbaar mogelijk maken. In dit geval, leunend tegen een witte of grijze muur, blijft het discreet als het in dezelfde tinten wordt geschilderd voor een metalen en betonnen trap, of - als het in hout is - eenvoudig gekleurd met helder. Vergis je niet: deze discretie zal op geen enkele manier de elegantie verminderen, of het nu recht, spiraalvormig of hoekig is.

Fotocredits: Mercadier / Camif Habitat

Witte trap op kleurenachtergrond

De witte trap brengt veel elegantie in het interieur. Aldus opnieuw geverfd, harmoniseert het met bijna alle tonen. Vermijd echter de trap wit te schilderen als de steunmuur beige, gebroken wit of ivoor is. Aan de andere kant is het resultaat waarschijnlijk spectaculair op een middernacht blauwe, rode of zwarte muur. Het is een goed idee om de lichten goed te oriënteren die - bij het vallen van de avond - de witte trap zullen verbeteren.

Fotocredit: Schilderen en Amalgaam

Een traptapijt voor stijl

Dankzij het speciaal voor hem ontworpen tapijt kan de trap - ongeacht zijn vorm - stijl hebben. Vanzelfsprekend kan het traptapijt alleen worden geïnstalleerd als er stootborden zijn. In een klassiek interieur kunt u kiezen voor een eenvoudig tapijt als u de kaart van soberheid wilt spelen of een patroon wilt voor meer fantasie. Pas echter op dat u niet achterhaald bent. Het is daarom beter om te kiezen voor trendy kleuren zoals paars, limoengroen of elektrisch blauw, taupe of linnen kleur. Merk op dat het traptapijt bijdraagt ​​aan het interieurcomfort omdat het voetstappen onderdrukt.

Fotocredit: Dulux Valentine

Veelkleurige trap voor een vleugje waanzin

De trend is voor iedereen die durft. Waarom niet des te meer profiteren van de trap als deze risers heeft? Creatieve geesten hebben hier een buitengewone steun om hun talent te uiten. Ze kunnen drie of vier kleuren gebruiken - meer zou overdreven zijn - en de tinten spelen of juist de contrasten benadrukken. Tussen de oprit, de stringer, de risers en de treden is er materiaal om een ​​echte symfonie van kleuren samen te stellen. De veelkleurige trap vereist dat de dichtstbijzijnde muren in één kleur zijn, indien mogelijk in overeenstemming om verzadiging te voorkomen. Idem als de trap hieronder is uitgerust met planken voor opslag, die moeten worden aangepast om smaakfouten te voorkomen. De veelkleurige trap is perfect geschikt in een loft waar het metallic grijs vrij aanwezig is. Net als een decoratief object brengt het fantasie en opgewektheid en bevestigt tegelijkertijd het goed gehumeurde karakter van de eigenaar.

Fotocredit: Tollens

Video: Welke roller moet je gebruiken? Lakrollers!