Negeer de schuurstap niet voordat u gaat schilderen

Negeer de schuurstap niet voordat u gaat schilderen

De schuurfase is vaak verplicht wanneer u kleine renovatiewerken uitvoert. Je zult bijvoorbeeld moeten schuren voordat je muren die glycerol zijn opnieuw schildert, maar ook als je hebt besloten een meubelstuk opnieuw te typen om het een nieuwe look te geven. Maar zodat deze stap niet te vervelend wordt, zijn er enkele fouten die u niet kunt plegen!

Verwaarloos de schuurstap niet

In tegenstelling tot wat men zou denken, kunnen we niet zonder de schuurfase wanneer we een glycerolwand opnieuw willen schilderen of wanneer we een meubelstuk opnieuw willen typen. Om de nieuwe verf aan de drager te laten hechten, moet deze inderdaad van zijn laag worden verwijderd, waardoor hechting wordt voorkomen. Daarom krassen we de oude verf zodat de nieuwe doordringt. Zonder deze voorbereiding past uw nieuwe verf mogelijk niet op de steun en zijn uw inspanningen nutteloos. Kortom, voor een blijvend resultaat is schuren verplicht!

Doe niet zonder zorgvuldige voorbereiding

Voordat u gaat schuren, moet u de bewerkingen voorbereiden! Als het een meubelstuk is, is het het beste om het buiten te installeren om te voorkomen dat er binnen stof ontstaat. Aan de andere kant, als het de muren van uw interieur zijn, moet u de meubels en accessoires in de kamer goed beschermen om te voorkomen dat ze stoffig worden. Maak de ruimte zoveel mogelijk leeg. Verzamel vervolgens uw meubels in het midden van de kamer en dek deze af met een beschermhoes. Aan de zijkant van de muren kunt u beginnen met ze te wassen om door te gaan met schuren om een ​​optimaal resultaat te verkrijgen.

Niet lineair schuren

Zodra de voorbereiding is voltooid, hoeft u alleen maar de kern van de zaak te raken! Neem een ​​schuurpapier en schuur de muur die een nieuwe verf krijgt. Je moet weten dat je niet op een lineaire manier schuurt, maar dat je kleine cirkels moet maken zodat het schuren uniform is. Druk niet te hard om te voorkomen dat bepaalde delen teveel worden geschuurd, maar wrijf liever constant. Voor houten meubels volgen uw schuurbewegingen echter de houtnerf om het materiaal niet te veranderen.

Neem geen genoegen met slechts één schuurpapier

Om optimaal te schuren, wordt het aanbevolen om meerdere schuurpapier te gebruiken. Verander eerst uw papier zodra u voelt dat het minder hangt om uzelf onnodige inspanningen te besparen. Kies vervolgens een medium korrel papier en pas opnieuw op het oppervlak. U kunt eindelijk zorgen voor de afwerkingen met fijnkorrelig papier. De associatie van papier met verschillende korrels zorgt voor een goede weergave.

Vergeet niet om af te stoffen

Zodra het oppervlak is geschuurd, is het karwei niet helemaal klaar! Het is inderdaad noodzakelijk om het oppervlak af te stoffen zodat er geen deeltjes meer zijn wanneer u de nieuwe verf aanbrengt. Veeg het oppervlak dus af met een doek om het stof weg te vegen. Dan moet je gewoon schilderen!