Welke kleur (en) moet u associëren met de mosterdkleur?

Welke kleur (en) moet u associëren met de mosterdkleur?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zwart brengt mosterdgeel naar voren


Zwart en mosterdgeel, een associatie die je op papier misschien een beetje durft, maar die toch heel goed werkt, omdat mosterdgeel heel goed samengaat met zwart. De donkere kant van zwart absorbeert inderdaad licht ten gunste van geel; de laatste valt daarom meer op en zijn glans, maar minder levendig dan traditioneel geel, wordt verbeterd. Alle kamers van het huis staan ​​open voor hem en kunnen zich lenen voor de combinatie van de mosterdkleur geassocieerd met zwart: slaapkamer, entree, woonkamer, keuken, kantoor ... je hebt keuze te over!
 

Groen brengt een natuurlijke geest naar mosterdgeel


Een andere combinatie die misschien verbaast, terwijl in werkelijkheid de mosterdkleur verfrist bij contact met groen en zijn nuances. Amandelgroen, weidegroen, pauwgroen ... deze tonen, rechtstreeks uit de natuur, geven uw interieur een welkome adem van lucht die doet denken aan de lente. Om de mosterdgeel / groene combinatie in huis te gebruiken, niets eenvoudiger, plaats ze gewoon met sleutels: een mosterdtapijt, een pauwgroene chaise longue, een mosterdgele lampenkap, mintgroene kussens ... Ideaal om wakker te worden verenigde muren van een kamer een beetje te wijs.
 

Blauw kalmeert mosterdgeel


In de jaren 50 en 60 werd de mosterdgele kleur, zeer modieus, vaak geassocieerd met blauw. Of het nu hemelsblauw, eendenblauw, petrolblauw, ongeacht de schaduw is, in contact met geel, blauw wordt automatisch gemarkeerd. U hoeft dit niet in halve maten te doen, u kunt deze associatie vrij durven op muren die blauw en mosterdgeel worden gekleurd voor een echte decoratieve boost. Verf of behang, wat dan ook, zolang je kamer doordrenkt is met deze vintage sfeer, zelfs in totale look. Een tandem die bijzonder goed werkt in de slaapkamer of woonkamer.
 

Oranje versterkt de warme kant van mosterdgeel


In het chromatische spectrum bevindt oranje, dat in feite slechts een uitbreiding van geel is, zich in het bereik van warme kleuren. Door deze twee kleuren te kiezen, verwarmt u onmiddellijk een kamer op het noorden of slaagt u erin om een ​​grote ruimte intiem, moeilijk in te richten te maken. Maar een voorzorgsmaatregel toch: deze decoratieve keuze zal heel duidelijk zijn in de jaren 60 ... je moet ervan uitgaan!
 

Met wit is alles goed


Als je problemen hebt om je mosterd geel te associëren met andere kleuren, meng het dan met wit. Een associatie die zeker niet erg riskant is, maar waarmee je andere kleuren kunt associëren wanneer de mosterdgele golf verdwenen is. En dan is het bekend: met wit is alles goed, dus je kunt niet fout gaan!

Om absoluut te vergeten met mosterdgeel ...


Als er één kleur is die beter te vermijden is met de mosterdkleur, is deze roze en zijn variaties, omdat de twee tinten een inconsistente associatie creëren.

Evenzo moet de totale mosterdgele look worden vermeden. Deze te sterke schaduw zou je kamer verstikken die, in plaats van warm te zijn, onderdrukkend zou worden.