Te vermijden fouten met onverwachte kleurencombinatie

Te vermijden fouten met onverwachte kleurencombinatie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als bepaalde tonen alle durf toestaan, moet het onverwachte huwelijk van kleuren marginaal blijven. In elk geval heeft het tijd nodig om na te denken wanneer u besluit om tenminste originele kleurassociaties thuis te creëren. Opvallen uit de doos is een goed idee, mits u bepaalde fouten vermijdt. Het is ook geen reden om eentonig te worden. Het is allemaal een kwestie van dosering.

Fout # 1: groen en wit gestreepte muren en een blauw en rood geruite bank

Tenzij u een absoluut opmerkelijke kakofonie wilt creëren, moet dit soort huwelijk worden verbannen. Aan de ene kant doden teveel kleuren kleuren. Aan de andere kant vermijden we buitensporige patronen om het interieur niet te overbelasten. Het is beter om een ​​patroon te prefereren en het te harmoniseren met effen kleuren in tonen die elkaar aanvullen. Het geheel zal alleen maar eleganter zijn en het zal verzadiging voorkomen. Een veelvoud aan ramages in alle soorten groen, blauw en rood kan inderdaad het welzijn van de inzittenden schaden en de momenten voor rust verstoren. Het is des te moeilijker om een ​​kamer in te richten die al goed vol staat met kleuren en patronen.

Fout 2: de kleuren van tegels vermenigvuldigen

In dezelfde kamer of van de ene kamer naar de andere, is het niet erg wijs om de kleuren van tegels te vermenigvuldigen. Stel je een Amerikaanse keuken voor met rode vloertegels en een woonkamer betegeld met groen keramiek: het geheel zal waarschijnlijk de meest creatieve wegjagen. Aan de andere kant verhindert niets om een ​​mozaïek met een moderne tegelvloer te trouwen, omdat de tonen perfect harmoniëren met elkaar. Een overwegend blauw mozaïek wordt versterkt door de nabijheid van bijvoorbeeld een parelgrijze vloer: een perfect uitgebalanceerd huwelijk terwijl het onverwacht is.

Fout # 3: mix beige, wit en ivoor voor de duidelijkheid

Als de lichte tonen inderdaad een mooie helderheid in het interieur van het huis brengen, betekent dit niet noodzakelijk dat ze moeten worden gecombineerd. Sommige huwelijken zijn inderdaad niet de gelukkigste. De associatie tussen beige, wit en ivoor riskeert het decor te verzwakken omdat het ritme erg mist. Het kan als een mislukking worden beschouwd. Deze tonen liggen te dicht bij elkaar om zich op een interessante manier te verenigen. Aan de andere kant kan men een van deze tonen benadrukken en verwarmen met een vleugje rood, oranje of mol. Je kunt ook een vleugje elegantie en frisheid aan het decor toevoegen door een lichte toon tegen een paars of nachtblauw te zetten.

Fout N ° 4: Om origineel te zijn, associeer ik zwart en bruin

Met zo'n kleurenhuwelijk komt depressie op het spel! Individueel, zwart en bruin zijn erg trendy en brengen karakter in het decor. Maar het is beter om ze niet te verenigen. Aan de andere kant, om karakter aan je huis te geven, kun je perfect zwart en rood combineren, een gedurfde combinatie om op te fleuren met een vleugje crème of wit. Wat betreft bruin, het is perfect met beige - een veel voorkomende combinatie - maar veel origineler met poederroze: een combinatie die zowel rustgevend als vol romantiek is.


Video: POLITIEFOUT: Gearresteerd voor de hennep van je buren