Emilia Oliverio onthult de geheimen van een bruidsboeket

Emilia Oliverio onthult de geheimen van een bruidsboeketWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het trouwseizoen is een gelegenheid voor ons om terug te keren naar een essentieel decoratief detail van deze ceremonie: het bruidsboeket. Emilia Oliverio, FLORAJET-expert en artistiek directeur, geeft ons haar advies.

Vertel ons over je achtergrond.

Ik ben al bijna 25 jaar nauw betrokken bij de bloemenwereld. Ik heb in mijn zak de titel van Meilleur Ouvrier de France in 2000, Flor internationale ontwerper 1992, finalist 3e Franse beker 1999 en finalist Wereldbeker met een 1e prijs voor het grote publiek. Voor mij is techniek de sleutel tot het werk omdat het totale controle over alle stijlen, alle prestaties en alle transformaties mogelijk maakt! Ik hecht veel belang aan onderzoek en de ontwikkeling van creativiteit. Mijn ontmoeting met Philippe Lefrancq, CEO van Florajet, wekte in mij de wens om op mijn beurt de basisprincipes van bloemenontwerp door te geven. Ook toen hij aanbood het management van de AI2F-school (L'Académie Internationale de Formations Fleuristes) over te nemen met de missie om bloemisten in het Florajet-netwerk te ondersteunen en jonge talenten bij het perfectioneren van hun vaardigheden , om designer bloemisten van over de hele wereld uit te nodigen voor uitzonderlijke conferenties ... Ik nam enthousiast deze rol van coach en trainer op mij!

Waarom is het boeket van de bruid zo belangrijk?

Het is de laatste aanraking van het toilet, het verfraait met frisheid, delicatesse en verfijning van de bruid en brengt deze bloemrijke noot met emotie.

Wat is regel nummer 1 om het te kiezen?

De keuze van het boeket wordt gemaakt na die van de jurk, het moet in harmonie zijn met het laatste, maar ook met de morfologie van de bruid. Voor bruidsboeketten zijn er drie zeer verschillende stijlen: de romantische ronde: de bloemen worden overvloedig bewerkt, van een enkele variëteit of meerdere, het is nog steeds erg modieus, zelfs als het een beetje "vintage" is. Ondanks alles past het zich gemakkelijk aan vele toiletten aan, met name aan "prinses" -vormige jurken en alle lichaamsvormen. De semi-lange "druppel" is compact, het vertegenwoordigt een interessant werk van verschillende vallende planten die met draad zijn verbonden om een ​​perfecte druppelvorm te verkrijgen. Dit zeer traditionele boeket kan eigentijds worden wanneer er accessoires aan worden toegevoegd of wanneer het asymmetrische lijnen krijgt. Het wordt gemakkelijk geassocieerd met algemeen vloeiende jurken en wordt aanbevolen voor mensen van gemiddelde grootte. Het royale en vloeiende "herfst" boeket voor slanke bruiden. Deze drie hoofdvormen begeleiden de bloemist die ze aan de tijd aanpast, omdat de productietechnieken zijn geëvolueerd, het accessoire is alomtegenwoordig: van de parel tot het lint door de koperdraad en de transformaties van alle soorten, genoeg om de verbeelding te laten dwalen! Voor een jurk met vloeiende, piekerige en kanten stoffen is het raadzaam om een ​​luchtig, licht boeket te maken waarvan de vorm wordt geïnspireerd door deze drie hoofdstijlen. Dit boeket is eigentijds, we spelen op transparantie die de bloemen van een enkele variëteit benadrukt: kostbare bloemen zoals aronsoorten, phalaenopsis-orchideeën zijn het meest geschikt.

Zijn er trends in het bruidsboeket?

De bloementrends voor de bruiloft zijn gekoppeld aan de creatie van de modellen van de jurken. Elk jaar geven de grote couturiers de tonen en passen de bloemisten zich zowel in vorm als in planten aan.

Wat zijn de meest gebruikte bloemen?

De orchidee (Phalaenopsis of Vanda) en rozen zijn de meest populaire bloemen van dit moment.

Kun je je eigen boeket maken?

Waarom niet! Als je de hele ceremonie een zeer rustieke en natuurlijke stijl wilt geven, is het niet moeilijk om twintig rozen of pioenen te combineren om je bruidsboeket te maken. Maar voor mij is deze dag uniek en er gaat niets boven een boeket gemaakt door een professional die een creatie maakt die is aangepast aan zijn klant.