Welke kleuren associëren ik met mijn kustdecor?

Welke kleuren associëren ik met mijn kustdecor?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Fijn zand, zwempak, schelpdieren en schaaldieren: nee, dit leuke zomerprogramma is niet ver weg. Trouwens, thuis bepaalt het decor al de stijl aan zee! De mogelijkheid om een ​​inventaris van kleuren op te stellen om te hijsen wanneer inspiratie van start gaat. Top 5.

Blauw en rood voor een maritieme sfeer

Blauw en rood, ontleend aan de uitrusting van de matrozen, vormen de winnende combinatie van traditionele kuststijl. Blauw als de strepen op hun poloshirts, rood als de kwast op hun baretten. In huis passen we deze twee kleuren onbeperkt in op de muren, het linnen, de schilderijen en de decoratieve snuisterijen. Een mooie bemanning die we niet aarzelen om te structureren met de legendarische bayadère-streep. Lang, breed en kruis, het verdraait de mariene allure van een bepaalde grafische weergave.

Koraal voor een zomerse sfeer

Minder gebruikelijk dan blauw en rood: koraal! Deze variant van sinaasappel, gebroken op de bodem van de oceaan, wordt prachtig geïllustreerd in onze zomerse decoraties, "vakantiegeest". Een echte duikexcursie tegen de achtergrond van schaaldierenafdrukken of de grappigste manier om de slaperige pep van de klassieke kuststijl te wekken. Een kussen, een tapijt van badlinnen of een plaid: alle decoratieve objecten claimen hun dosis vitamine C! En wij, we combineren ze ideaal met echte gedroogde koralen, puur decoratief, en zelfs snuisterijen geïnspireerd door het gelijknamige zeedier (een sieradenhouder, "koraal" kandelaars ... enz.). Chique, toch?

Elektrisch blauw voor een pittige sfeer

Wanneer het anker in het decor valt, kleedt het grote blauw niet noodzakelijkerwijs in een donkere schaduw. Moderner, gedurfder, grafischer, de tonen van elektrische blues, indigo en azuurblauw zijn verantwoordelijk voor het creëren van een eigentijdse en dynamische oceaanstemming mogelijk. Een frisse en trendy look die wordt gebruikt in kleine details (gerechten, gordijnen, kussens) in plaats van een totale look om het decor niet te overbelasten, en dat ideaal wordt gecombineerd met wit en wit om de gekozen schaduw te verbeteren !

Veelkleurig voor een tropische sfeer

Het strandfeest is nu! Door inspiratie uit de tropen te halen, vul je felle kleuren aan, zonder te aarzelen om ze te mengen. Daarom installeren we rond een houten tafel een rode stoel, een gele stoel, een blauwe stoel, een groene en een roze. En de stijl "aan zee" ziet eruit als "strand en kokospalmen"! Een veelkleurig vooroordeel dat goed is voor onze zomerse verlangens en dat reageert op onze reiswensen voor tijd ... Niettemin, sommige basics zijn essentieel om niet te ver van de initiële inspiratie af te dwalen: materialen natuurlijk (touw, geweven rotan, hout ...) en een schilderij met uitzicht op de zee!

Wit voor een maximale Zen-sfeer

En tot slot, wit in overvloed! Een terugkeer naar tradities na het "rode en blauwe" duo dat de huizen langs de open oceaan kalmeert. Hier onderscheiden slechts enkele 100% natuurlijke elementen zich van de witheid van de plek om beter op te vallen: een spiegel van drijfhout, rieten opslag, een tafel met grijze panelen ... Wat de algemene sfeer betreft, is het gedaan dankzij tot deze vooringenomenheid, intens ontspannend en maxi lichtgevend ...