Welke kleuren combineren met oranje?

Welke kleuren combineren met oranje?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oranje is een kleur die veel wordt gebruikt in moderne interieurs. Met eenvoudige aanrakingen of royaal aanwezig, brengt deze toon warmte, opgewektheid, dynamiek en moderniteit in het interieur. Om de sinaasappel te markeren en de rijkdom ervan te vergroten, wordt het sterk aangeraden om het te associëren met een andere kleur, maar ook met zwart of zelfs wit. Van pop-artstijl tot urban chic, overal is oranje, dus gemakkelijk te harmoniseren.

Een vleugje sinaasappel in een natuurlijke sfeer

Als oranje inderdaad een sterke kleur aanwezig is in decoratie, pas dan op dat u niet in de val van overmaat valt. We hebben te lang kritiek geuit op de teveel van de jaren '60 en '70, waar het decor erg aan fantasie ontbrak omdat oranje overal was! Deze kleur is echter in staat om prachtige harmonieën te creëren en blijkt essentieel te zijn voor zijn verkwikkende en anti-traagheid. We houden van zijn frivole kant, die bijvoorbeeld een beige-taupe inrichting kan geven, al met al prachtig en bevorderlijk voor ontspanning. De kleur oranje is ongeëvenaard in uitnodigende natuurinterieurs. Het past dus net zo mooi bij het blauw en groen dat het opwarmt en oplicht.

Fotocredits: Dulux Valentine / La Redoute

Toon subtiel met oranje tinten

Er is geen oranje kleur, maar een rijk palet van sinaasappels die het flitsende iets te openhartig vermijdt. Van zalmbeige tot amber oranje, je kunt een camaieu van lichte tinten tot donker van de meest heerlijke creëren. Als u kiest voor een openhartige sinaasappel, is het beter om uzelf te beperken tot een enkel deel van de muur of te reserveren voor objecten en tapijten voor eenvoudige kleurrijke accenten. Aan de andere kant kan een abrikoos iets royaler worden aangebracht. Maar wat de intensiteit ook is, oranje profiteert van een harmonisatie met koude kleuren en een matte in plaats van een glanzende afwerking omdat het te opzichtig is. Het is aan iedereen om de kaart van subtiliteit te spelen door de intensiteit van oranje te kiezen die het beste past bij wat ze willen uitdrukken.
Fotocredit: Aviva Heel chic met zwart, glanzend bruin en andere bruintinten, oranje biedt een prachtige weergave met houten meubels en parketvloeren. Evenzo werkt de charme bij gebruik met smeedijzeren meubels. En op een vriendelijke tafel verwelkomt een oranje tafelkleed elegant witte gerechten en bestek met zwarte handgrepen.
Fotocredit: Delamaison

Oranje en paars voor een betoverend decor

De oranje kleur leent zich ook voor de Boheemse stijl en etnische inrichting met oosterse of Aziatische accenten. Roze, paars, aubergine, paars en fuchsia zijn allemaal kleuren die perfect bij oranje passen. Deze harmonieën kunnen worden onderbroken door turkooisblauw voor een betoverend effect. Veel voorkomende kleuren op Indiase stoffen waarmee we bankkussens kunnen bedekken of gordijnen en spreien kunnen maken. Verlichting, decoratieve objecten, serviesgoed moeten in deze tinten worden gekozen als men een zeer persoonlijke touch aan de woonkamer, het kantoor of de keuken wil geven zodra ze een redelijk uniform chromatisch bereik vertonen.
Fotocredit: Dulux Valentine

Video: Tips voor fotoshoot: Welke kleur past bij jou?


Opmerkingen:

 1. Arashisida

  Ik raad aan.

 2. Merewood

  Geweldige, zeer nuttige informatie

 3. Knoton

  De jeugdrockgroep Ranetki zegt bedankt voor zo'n geweldige blog!

 4. Tal

  Het is absoluut niet mee eens

 5. Yale

  Ik raad je aan om de site te bezoeken met een enorme hoeveelheid informatie over een onderwerp dat je interesseert. Je vindt ze daar zeker allemaal.Schrijf een bericht