Husqvarna of robotmaaiers voor iedereen

Husqvarna of robotmaaiers voor iedereenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een Zweeds bedrijf opgericht in 1968, Husqvarna is vandaag de leider in elektrische buitenapparatuur. En meer dan alleen maaiers, bedacht het merk de robotmaaier om de karwei van het gazon te beëindigen. Terug op deze innovatie en zijn vele evoluties.

De geboorte van de robotmaaier

In tegenstelling tot wat men zou denken, is de robotmaaier niet nieuw! Husqvarna lanceerde de eerste robot in 1995 en creëerde daarmee de markt voor automatisch maaien. Zeer geavanceerd, deze robot werkt vervolgens met behulp van een zonnepaneel op de kap. Een echte innovatie die ook een nadeel is omdat autonomie vervolgens wordt gekoppeld aan klimatologische omstandigheden! Bovendien maken scherpe messen het mogelijk om het gras fijn te maaien en te voorkomen dat het opraapt, omdat de robot de messen opnieuw op de grond zet, waardoor de bemesting van het gazon wordt bevorderd. Het karwei van maaien maar ook dat van oppakken is dan voltooid en we kunnen een andere activiteit doen terwijl de robot voor ons werkt.

De evolutie van de robotmaaier

In 1998 heeft Husqvarna zijn eerste robot herzien om de maaiautonomie te verbeteren. De nieuwe versie is inderdaad uitgerust met een batterij en de robot keert automatisch terug naar zijn laadstation om zijn taak beter te kunnen starten. Elektrisch, deze robotmaaier, Automower genaamd, heeft het voordeel dat hij het gazon in stilte maait zonder de tuin te vervuilen. In 2003 beoordeelde het bedrijf het ontwerp van zijn robot voor een betere betrouwbaarheid en gebruiksgemak. En in 2013 profiteerde de derde generatie van de Automower-robot van tal van technologische vooruitgang. Het heeft een intuïtieve smartphone-achtige interface, een groter scherm en een nieuwe batterij die het een langere levensduur geeft. Sommige modellen zijn ook hybride om zonne-energie en onfeilbare efficiëntie van een batterij te combineren. Bij warm en helder weer heeft het apparaat dan een grotere autonomie en maakt het lage energieverbruik het mogelijk om de werkperioden te verlengen om de maaitijd te verkorten. In termen van veiligheid is de Automower uiterst efficiënt omdat hij stopt en de messen onmiddellijk intrekken als deze wordt opgetild of omgedraaid om alle ongelukken te voorkomen. De apparaten profiteren van een pincodeslot en sommige modellen van de tweede generatie waarschuwen u zelfs per sms in het geval van een probleem om u een meer rustig maaien te bieden.

Een robot voor alle behoeften

Vandaag biedt Husqvarna robotmaaiers die zijn aangepast aan alle behoeften, afhankelijk van het oppervlak dat u moet maaien. Voor 500 m2 grond gebruiken we Automower 305 (1499 euro), voor 800 m2 grond op Automower 308 (1749 euro), 1800 m2 Automower 220AC (2199 euro), 2200 m2 Automower 320 (2399 euro), 3000m2 de Automower 230ACX (2799 euro), 3200m2 de Automower 330X (2999 euro) en 6000m2 de Automower 265ACX (4499 euro).


Video: Robotmaaier uitgevoerd door Tuinonderhoud Bijma