Mijn gordijnen gaan in de zomermodus

Mijn gordijnen gaan in de zomermodus

21 juni begint de officiële zomer! Dus om het huis op elkaar af te stemmen, denken we de ramen lichter te maken voor een meer zomerse noot. We doen de donkere gordijnen weg en kiezen voor lichte en kleurrijke modellen.

Zomer materialen

Om over te schakelen naar de zomermodus, moet u materialen wijzigen. In de winter waarderen we vooral de vrij dikke gordijnen waardoor de ramen goed worden geïsoleerd en een gevoel van cocooning geven. Omgekeerd is de zomer gunstiger voor lichte materialen die geen warmte vasthouden. We kunnen ons dan linnen veroorloven, ideaal voor het filteren van licht en tegelijkertijd een gevoel van lichtheid behouden. Bovendien zijn de gordijnen ook in het seizoen, omdat ze u in staat stellen om te profiteren van het zonlicht en u een prachtig uitzicht op de tuin bieden.

De sterpatronen van de zomer

De zomer is ook een verandering van patronen! We durven zonder complex de heldere en zure kleuren die een zomerse geest aan de decoratie bieden. En we onthouden onszelf niet van patronen die ook dit seizoen erg trendy zijn. De sterren van de zomer? Patronen die de natuur oproepen met bloemen en vegetatie, maar ook etnische patronen die de zon oproepen en de kleurrijke strepen die tijdloos zijn van zomer tot zomer. U kiest natuurlijk uw patroon volgens de stijl die u aan uw kamer wilt geven. Bloemen passen bij een landelijke stijl en strepen passen beter in een eigentijds of zelfs designinterieur. En als u een beetje originaliteit wilt, aarzel dan niet om twee patronen te mixen!


Video: De Somfy Glydea elektrische gordijnrail in detail bekeken