Welk type parket kiezen?

Welk type parket kiezen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De laatste jaren wordt het parket door steeds meer mensen geprezen. Het is waar dat het een vloer is die veel voordelen heeft en die een huis veel allure brengt. Om u niet te vergissen, is het belangrijk om een ​​vloer te kiezen die past bij uw levensstijl. Weet je dat er verschillende soorten zijn? Vind meer artikelen over het thema: Schat werken voor het leggen of renoveren van parket

Massief parket

Het is alleen gemaakt van hout (eiken, kastanje, dennen ...) en de latten zijn dik. Ze zijn gesneden en gevormd uit een enkel stuk hout. Massief parket heeft veel karakter en is resistent. Het wordt vaak gevonden in oude huizen waar het al zijn pracht heeft behouden. Het is een gevoelig parket dat de neiging heeft om onder de voeten te bewegen door bijvoorbeeld temperatuurveranderingen. Om het te installeren, is het mogelijk om het te spijkeren of te lijmen, het is raadzaam om een ​​specialist in te schakelen om voor een lange, zeer lange tijd stil te zijn.

Zwevende vloeren

Het bestaat uit drie lagen. De eerste, minimale dikte van 2,5 mm, is gemaakt van hout, het geeft het parket een bepaald uiterlijk, het is ook de slijtlaag. De andere twee lagen zijn afgeleid van hout. Zwevend parket is een echte rage. Het vereist inderdaad niet veel onderhoud, omdat het in de fabriek over het algemeen wordt verglaasd, het een grote keuze aan modellen en kleuren biedt en de installatie eenvoudig is. Over het algemeen is het voldoende om de latten aan elkaar te passen, maar als u wilt, is het mogelijk om uw zwevende parket te lijmen of te spijkeren.

Laminaat parket

Het heeft de bijzonderheid dat het niet van hout is gemaakt. Inderdaad, een foto die het uiterlijk van echt parket nabootst, is bedekt met hars en gelijmd op een spaanplaat. Met deze methode biedt laminaatparket een breed scala aan "houtsoorten" en kleuren. De lamellen zijn groot en dun en hoeven niet te worden behandeld. De installatie gebeurt altijd op een zwevende manier, wat tijd en eenvoud bespaart. Laminaatparket is minder solide dan andere soorten parket, het slijt snel, vooral op de plaatsen waar de meeste doorgang is en het is niet mogelijk om het te herstellen.

Prijzen

Parketprijzen variëren afhankelijk van de gevraagde hoeveelheid en de kwaliteit van het hout. Het goedkoopste is laminaatparket, maar het moet regelmatig worden vervangen. Laminaatvloeren bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding, terwijl massief parket een goede oplossing voor de lange termijn is. Overweeg om uw vloeren goed te onderhouden, overweeg ze te behandelen, anders is regelmatig afstoffen en een nauwelijks vochtige doekwas perfect.


Video: Keuzehulp - Vloer kiezen - Hout, laminaat of PVC?


Opmerkingen:

 1. Bryant

  Ik ging per ongeluk naar het forum en zag dit onderwerp. Ik kan je helpen met advies.

 2. Paien

  Ik ben het ermee eens, een zeer nuttige zin

 3. Montaro

  Laten we praten, ik heb iets te zeggen.

 4. Wainwright

  Bravo, je denken is prachtig

 5. Macduff

  Tijdig argument

 6. Morven

  In dit iets is ik denk dat het het uitstekende idee is.

 7. Toshicage

  Sorry, het bericht is ver wegSchrijf een bericht