Video: behandel een appelboom met korst

Video: behandel een appelboom met korst


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dankzij het advies van Jacques My, een expert in de Plantenkliniek, ben je wat je moet doen om fruitbomen in topvorm te hebben. In deze videosequentie behandelt Jacques het geval van een appelboom met vlekken op de vruchten en bladeren. Volg de uitleg en aanbevelingen van onze expert!

Vraag van de gebruiker

<< Mon pommier est mal en point. Le feuillage n'a pas vraiment de problème, mais les fruits sont déjà comme piqués alors qu'ils sont loin d'être mûrs. Pourrons-nous faire de la compote cette année ? Merci ! >>

Bekijk de video

video id = "0" /

Auscultatie en diagnose

De vlekken die verschijnen op de vruchten en bladeren van deze appelboom zijn te wijten aan een aanval door een schimmel genaamd "Venturia inaequalis" (schurftziekte). Het is een veel voorkomende ziekte bij appel- en perenbomen. Wanneer je je in deze fase van de ontwikkeling van de ziekte bevindt, hoef je niet veel meer te doen. Omdat de appels niet van goede kwaliteit zijn en niet de gewenste grootte bereiken, kunt u ze nog steeds eten, taarten maken of compote.

Enkele aanbevelingen

U kunt echter voorzorgsmaatregelen nemen voor de volgende oogst door alle geïnfecteerde delen van de appelboom te verwijderen, of de bladeren of de vrucht. Deze methode voorkomt de ontwikkeling van korst die terugkeert van het ene jaar naar het andere. Het volgende jaar in de lente kunt u een preventieve behandeling op basis van het Bordeaux-mengsel maken. Als u deze instructies volgt, krijgt uw appelboom zijn pracht terug. Jij ook, stel je vragen bij The Plant Clinic!


Video: Wat doe je tegen schimmel in de appelboom? De monilinia fructigena.