Elektrische verwarming: voor- en nadelen

Elektrische verwarming: voor- en nadelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Elektrische verwarming onderscheidt zich als een zeer eenvoudig te installeren en absoluut eenvoudig te gebruiken apparatuur. Het heeft veel belangrijke voordelen, waardoor het een van de populairste verwarmingsmethoden op de markt is. Vind meer artikelen over het thema: Citaatverwarming werkt

Verwarming met elektrische verwarming

Elektrische verwarming wordt momenteel gebruikt in 31% van de huishoudens met individuele en collectieve woningen. Het is een moderne verwarmingsmodus geïnstalleerd in nieuwe huizen. Afgezien van het feit dat het gemakkelijk te installeren is, schommelt de prijs van elektrische kWh inderdaad veel minder dan die van fossiele brandstoffen. De capaciteit van elektrische verwarming is afhankelijk van de kwaliteit en prestaties van de geïnstalleerde zenders. U moet eerst weten dat niet alle zenders hetzelfde gevoel van welzijn en comfort afgeven. In het ideale geval is het beter om naar de stralende panelen te gaan die de reputatie hebben positief te werken op uw welzijn en uw comfort.

Welke zenders moet u kiezen?

Twee soorten zenders worden voornamelijk in Frankrijk gebruikt, convectoren en stralingspanelen. Ze vertegenwoordigen dus 90% van de elektrische verwarmingssystemen van huizen en collectieve woningen. Ze zijn veel goedkoper, hoewel het gebruik ervan kostbaar kan zijn in vergelijking met andere soorten zenders. Convectoren zijn apparaten met een elektrische weerstand die door natuurlijke convectie koude lucht wordt gegenereerd door van onder naar boven te gaan en deze te verwarmen. Wat betreft de stralende panelen, ze geven gewoon een gevoel van warmte in de omgevingslucht door middel van straling. Zo wordt de warmte veel beter verdeeld. Tegenwoordig zijn er drie andere soorten emitters, warmteaccumulatoren, stralende vloeren en stralende plafonds. Duurdere oplossingen, maar veel minder energie-intensief.

Beperkingen van elektrische verwarming

Bovendien moet elektrische verwarming, in tegenstelling tot de warmte die wordt geleverd door hout of stookolie, worden geregeld en geprogrammeerd zodat energie niet onnodig wordt verbruikt. Om nog zuiniger en ecologischer te zijn, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de elektrische verwarming niet op dezelfde temperatuur en de hele dag in de kamers van uw leefomgeving achterblijft, omdat overmatig gebruik van de elektrische verwarming pieken van verbruik veroorzaakt die sneden veroorzaken. vooral tijdens de winter. Elektrische verwarming is een groot succes bij het inrichten van het huis, maar ook in extra accommodatie zoals bijvoorbeeld caravans of stacaravans. In overvloed geïnstalleerd in huizen uit de jaren '70, geeft elektrische verwarming u nu dezelfde warmte en comfort als centrale verwarming. Als u een elektrische kachel wilt installeren, weet dan dat er vier hoofdcriteria zijn om te onthouden om de juiste keuze te maken: comfort, energiebesparing, ontwerp en uw budget.


Video: Interview - Verwarming zonder gas, en zonder warmtepomp!