Alles over ongedierte

Alles over ongedierte


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ze maken je leven moeilijk door je tuin over te nemen en de vruchten van je arbeid te plunderen. Het zijn natuurlijk ongedierte of ongedierte. Deze kleine insecten en knaagdieren die gebladerte verslinden en soms zelfs uw planten en bomen doden. Ongedierte regeert, maar er zijn niettemin natuurlijke trucs om ze weg te houden. Op dezelfde manier is het van fundamenteel belang om je bondgenoten te herkennen in de jungle van kleine dieren die je hoek van groen bevolken.

Bladluizen

Er zijn bijna 4000 soorten en ze veroorzaken niet allemaal dezelfde verwoesting, zelfs als de meeste fruitbomen en rozen aanvallen. Wees vooral voorzichtig met de appelluis, groene bladluis of wortelluis die tot de meest virulente behoren. symptomen: over het algemeen krullen de bladeren van planten voordat ze geel worden. Net als de stengels zijn ze plakkerig en bewijzen ze de passage van een kolonie bladluizen. De ecologische oplossing: plant bedreigde rozen en fruitbomen, lavendel, tijm, bieslook, goudsbloemen of peterselie in het hart. Een andere optie is zeepwater om op de stam en bladeren van bomen te spuiten.

Mieren

Niet erg gevaarlijk, ze worden gevaarlijk als ze talrijk zijn. De galerijen die ze graven, kunnen de wortels beschadigen of voorkomen dat water de planten bereikt. Bovendien leidt hun aanwezigheid tot de proliferatie van bladluizen. symptomen: planten drogen. Het ecologische afstotende middel: doe lijm op de boomstammen of spuit citroenwater op de hele plant.

Huisstofmijt

Let vooral op de rode spin of de gele mijt die zowel planten als struiken aantast. symptomen: ze zijn variabel, ze zijn over het algemeen kleine sporen achtergelaten op de plant of kleine zeer fijne doeken. Het ecologische afstotende middel: kies voor brandnetelmest die ook het voordeel heeft dat hij bladluizen weghoudt. Hiervoor is het voldoende om brandnetels te hakken, om ze enkele dagen in een plastic pot te macereren.

Schaal insecten

Deze invasieve insecten voeden zich met het sap van een grote verscheidenheid aan planten. Klein, ze zijn des te moeilijker te herkennen omdat ze er anders uitzien. symptomen: zweren op de stengel en soms zelfs de aanwezigheid van roetachtige schimmel, een schimmel die planten bedekt met een zwarte laag. Het ecologische afstotende middel: meng zwarte zeep met spiritus en verdeel de oplossing over alle bladeren van aangetaste planten.

Vliegende insecten

Vliegen, muggen, kraanvlieg (of neef), zeuzere (vlinder), de lijst met gevleugelde plagen is lang. Tipula-larven vallen gazons, de wortels van planten in uw moestuin aan, net als witte larven. Wat de zeuzère-rups betreft, hij houdt van fruitbomen in uw tuin. Er zijn ook een groot aantal soorten vliegen die zeer specifieke planten aanvallen: wortelvlieg, uienvlieg, kersenvlieg ... symptomen: ze variëren naargelang de soort. Het ecologische afstotende middel: veel vliegende insecten vluchten met de geur van citroengras. Een ander natuurlijk afweermiddel tegen vliegen is basilicum.

Naaktslakken en slakken

Onder hun rustige lucht zijn deze gastropoden geweldige fijnproevers die je moestuin verslinden. symptomen: gekartelde bladeren als knabbelde en sporen van kwijl vertrokken op hun pad. Het ecologische afstotende middel: de naaktslakken worden aangetrokken door bier, zelfs als dit betekent dat ze erin verdrinken. Een andere optie is om as van schoorstenen rondom bij risicofabrieken af ​​te zetten.

Kevers

Er zijn verschillende soorten te vrezen, met name de coloradokever, de chafer, de kever die gaten in de bladeren maakt, de wortels ... Sommige kevers zoals de bupreste slagen er zelfs in om galerijen in het hout van eiken of dennen te graven. symptomen: gebladerte bezaaid met kleine gaten. Afhankelijk van het ongedierte kan het ook bruin worden voordat het valt. Het ecologische afstotende middel: hetzelfde als voor slakken, strooi houtas.

Knaagdieren

We kunnen mollen, veldmuizen, muizen, dormice, woelmuizen, konijnen of ratten aanhalen. Ze moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden, kauwen op of vervuilen uw gewassen en sommige, zoals de rat, brengen zelfs ziekten over. symptomen: mollen zoals woelmuizen graven galerijen met grote vertakkingen en je zult hun aanwezigheid herkennen aan de kleine stapels aarde die je tuin zullen markeren in het geval van inbraak. U vindt uitwerpselen in de tuin. De ecologische oplossing: commercieel zult u ultrasone apparaten vinden die knaagdieren op afstand houden. Wees voorzichtig dat uw huisdieren hen ook niet vrezen.

De vogels

Ze zijn niet bang om je hoek van groen te investeren en je gewassen te pikken. symptomen: beschadigde en knabbelde groenten en fruit. Het ecologische afstotende middel: om ze te laten schrikken, verstrooi objecten die de zon reflecteren, zoals cd's. Hang ook mottenballen aan boomtakken.

Deze dieren die ongedierte bestrijden

De natuur is goed gedaan en andere dieren zullen je helpen vechten tegen de meest recalcitrante plagen. Beesten om goedheid houden bijvoorbeeld van bladluizen en het is zelfs mogelijk om lieveheersbeestjeslarven commercieel te kopen. De egel is een andere gewichtige bondgenoot, dol op kevers, slakken en kleine knaagdieren. Evenzo kunnen plagen vrienden worden; vogels bijvoorbeeld voeden zich vaak met insectenplagen. Zie onze sectie 'Ziekten' voor meer informatie. Onze praktische video's over planten en ziekten


Video: Recruitmentvideo. Ongediertebestrijder. EWS