Locatie van armaturen: te vermijden fouten

Locatie van armaturen: te vermijden fouten

Veel lichten hebben is goed, weten hoe je ze in je interieur moet plaatsen is beter. Armaturen hebben alleen voordelen. Ze brengen licht en warmte. Verlichting heeft ook de kracht om een ​​kamer te vergroten, meubels te verbeteren of de kleuren van het decor te veranderen. Wat zijn de fouten om te vermijden met de locatie van de lichten? Hier zijn onze tips.

Fout # 1: misbruik van halogenen

Halogeenlampen verlichten veel, en daarom hebben ze niet hun plaats in alle kamers van het huis. In de eetkamer zijn ze perfect, omdat ze ideaal licht bieden tijdens de maaltijd of tijdens eenvoudige momenten van ontspanning. Ze worden echter niet aanbevolen in de kamers. Halogeenlampen kunnen ook in de woonkamer zijn. Omdat de intensiteit van het licht variabel is, past dit type armatuur zich aan onze activiteit aan: televisie kijken, lezen of gewoon genieten van mensen die dicht bij ons staan.

Fout nr. 2: plaats lampenkappen die bij uw inrichting passen

Het is niet altijd verstandig om in dezelfde ruimte de lampenkappen te combineren met de decoratie. Inderdaad, de kleur of het materiaal van een lampenkap kan een impact hebben op de helderheid die door het armatuur wordt veroorzaakt. En de toon op toon is niet altijd een succes, vooral als er redenen zijn! Donkere tinten mogen niet worden gebruikt als hoofdlicht in een kamer die licht nodig heeft. Aan de andere kant zijn ze merkbaar in gezellige kamers zoals de slaapkamer of de woonkamer.

Fout # 3: De wasruimtes en de keuken niet goed uitrusten

De badkamers, doucheruimtes en keuken kunnen niet alle armaturen ontvangen. In deze ruimtes waar waterpunten zijn, is het absoluut noodzakelijk om de installaties te beveiligen. Vermijd insteeklampen, lampen en halogenen. Geef de voorkeur aan wandlampen, spots of neonlichten, op voorwaarde dat u voor moderne modellen kiest. Kies in armaturen met water en in de keuken speciaal voor vochtige ruimtes ontworpen armaturen. In de badkamers zoals in de keuken, is het noodzakelijk om te wedden op armaturen met een sterke intensiteit. In de keuken minimaliseert deze verstandige keuze het risico op huishoudelijke incidenten. In de doucheruimtes helpt een mooi licht Madame om het goed te maken en Monsieur om zich te scheren.

Fout # 4: Plaats dezelfde lampen in alle kamers

Nu alle lichten op de juiste plaats zijn, moet je de juiste lampen kiezen. In woonkamers en waterkamers kiezen we voor lampen met een hoge intensiteit. Hetzelfde geldt voor trappen, dit beperkt het risico op ongevallen. In doorgangskamers en slaapkamers is het mogelijk om te kiezen voor gloeilampen van gemiddelde intensiteit. Waakzaamheid is essentieel tijdens aankopen: bepaalde lampen hebben inderdaad een progressieve verlichting. Dit type product is niet ideaal in alle kamers. Ten slotte moet u om veiligheids- en esthetische redenen lampen kiezen met een grootte en intensiteit die geschikt zijn voor de armaturen.


Video: Vervangen douchekop en doucheslang