Focus op de Franse en outdoor vrije tijd

Focus op de Franse en outdoor vrije tijdWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Observatoire des loisirs en plein air de Campingaz biedt voor het vierde jaar aan terug te keren naar het rapport van de Fransen voor outdoor-activiteiten. Hoeveel Fransen tuinieren? Houden ze van picknicks en barbecues? Zoveel vragen beantwoord door de studie uit 2013 uitgevoerd in samenwerking met OpinionWay met 1.003 personen.

Buitenrecreatie voor iedereen

Het zomerseizoen is natuurlijk de perfecte tijd om van het buitenleven te genieten! En zoals in reactie op de crisis en stress, is de wens om tijd in de natuur door te brengen een echte trend die alle generaties treft! Het Campingaz openluchtrecreatieobservatorium laat dus zien dat 97% van de Fransen ten minste één vrijetijdsbesteding in de buitenlucht beoefent, of het nu gaat om barbecue, kamperen, picknicken of zelfs wandelen. En deze activiteiten verschijnen als een terugkeer naar de eenvoudige waarden die beoefenaars zoeken.

De Fransen en tuinieren

Fransen en tuinieren zijn bijna een liefdesverhaal omdat ¾ van Fransen het regelmatig beoefenen. 90% beschouwt tuinieren of de moestuin zelfs als een creatieve en ontstressende vrijetijdsbesteding, een echte therapie om hun stress te temmen! En als de tuin en meer specifiek de moestuin zo succesvol zijn, is het omdat de Fransen hun account daar vinden. Niet alleen denken ze dat dit hen in staat stelt om dagelijks groene gebaren te oefenen en te pleiten voor biodiversiteit, maar ze vinden ook dat het een bron van besparingen is (87%) en dat de groenten en fruit worden geteeld zijn beter (97%). Plots aarzelen ze niet om te investeren met een gemiddeld budget van 32 euro!

Frankrijk, het nieuwe barbecueland

Als het de Verenigde Staten zijn die vaak worden beschouwd als de koningen van de barbecue, zijn de Fransen niet overtroffen, omdat 87% zich eraan wijdt, met name vanwege de vriendelijke geest. 9 van de 10 Fransen verkiezen een barbecue met vrienden dan een "tuinfeest" in de Elysée. Ten slotte, voor de Fransen (63%), evolueert de barbecue en biedt vandaag een meer uitgebreide en verfijnde keuken dan traditionele worsten, met name dankzij nieuwe, efficiëntere barbecues. Maar als de Fransen graag van barbecues genieten, vinden ze het minder lekker omdat 44% er de voorkeur aan geeft iemand anders te doen!

De picknick als een nieuwe maaltijd

Lunch op het gras is weer erg trendy en 84% van de Fransen beoefent het regelmatig! Het principe van economisch-feestelijke verleidt en momenten van gezelligheid worden vooral na een wandeling gerespecteerd. Maar op kantoor is ook de picknick aantrekkelijk omdat de Fransen zich steeds meer richten op zelfgemaakte in plaats van op snacks. En wanneer we de Fransen vragen met wie ze willen picknicken, komen de kunstenaars Garou, Nolwenn Leroy en Thomas Dutronc bovenaan als het gaat om cinema, humor is de sleutel met favoriete gasten de acteurs Omar Sy, Jean Dujardin en Fabrice Lucchini . > Meer info op www.campingaz.com


Video: Lamme Frans - Zo Dronken Hygenersis Hardstyle Mix