De oranjerie-geest, de charme van weleer

De oranjerie-geest, de charme van weleerWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bepaalde trends gaan zo snel voorbij als ze aankwamen. In een paar maanden stijgen ze snel om een ​​verre herinnering te worden. En er zijn anderen die integendeel niet verouderen en jarenlang blijven. Hun geheim? Ze zijn tijdloos. Ze reageren op een verlangen dat alle generaties treft en ze lenen zich niet voor het nieuws. Ook wilde de redactie inzoomen op de oranjerie-stijl die al lang in de decoratiescène is en die ons blijft charmeren.

Een decoratieve geest die afkomstig is uit de Renaissance

Je moet teruggaan naar de Renaissance om de eerste orangerieën te ontdekken. Geboren in Italië, is de oranjerie een gebouw dat bestaat uit prachtige en enorme arcades die in glas waren gekleed om gesloten en glazen ruimtes te worden. De hoge ramen waaruit deze gebouwen bestaan, zijn ontworpen om de zon en zijn warmte in de winter te brengen en, integendeel, in de zomer, direct boven het gebouw, kan de laatste niet binnenkomen. Gericht op het zuiden om een ​​maximum aan licht op te vangen dat gunstig is voor de planten, was het belangrijkste nut van de oranjerie om de planten in potten onder te brengen die bang zijn voor vorst. Zo werden citroenbomen, sinaasappelbomen (vandaar de naam) of palmbomen wijselijk gerangschikt in deze weelderige residentie in afwachting van de terugkeer van zonnige dagen.

De oranjerie-stijl vandaag

Vandaag vinden we deze stijl in het huis. Deze geest is vooral geïnspireerd door de grote openingen waaruit de oranjerie bestaat: afgeronde vorm aan de bovenkant, kleine tegels en XXL-afmetingen. Wees gerust, u hoeft uw vensters niet te veranderen! Het is mogelijk om deze sfeer na te bootsen door te wedden op grote trumeau-spiegels met de attributen van deze luxueuze erkers. De kampioenen: Maisons du Monde. Het merk biedt drie verschillende versies. De ene in hout, zal meer liefhebbers van een romantische inrichting aanspreken, de andere in zwart metaal zorgt voor een meer eigentijds effect en de laatste in wit metaal reageert meer op een verfijnde en vrouwelijke stijl. Alles zal dus afhangen van je inrichting!

Decoratieve kant

Wed op smeedijzer om aan de charme van deze stijl te voldoen. Het smeedijzer is prachtig gevormd met rollen en weerspiegelt de romantische geest die hoort bij oranjerie. We kunnen ons voorstellen in een hoek van de woonkamer of op het terras, een ronde tafel in smeedijzer vergezeld van zijn stoelen en fauteuils, zodat op de manier van een glazen dak een ontspanningsruimte ontstaat. Dan, om de geest te perfectioneren, wedden op een overvloed aan groene planten die de gewenste sfeer van een echte oranjerie nabootsen. Gemakkelijk aan te passen, reproduceren ze het oranjerie-effect zelf. En om deze stijl te coördineren, wed op lichte tinten die licht reflecteren of de zachte pasteltinten die perfect bij de trend passen. Op uw palet verschijnt gesuikerd roze, hemelsblauw, strogeel of celadon groen. Onze praktische tuinvideo's

Video: Begijnhofconcert Jacques Coryn