In het kantoor van ... Chantal Thomass, modeontwerpster

In het kantoor van ... Chantal Thomass, modeontwerpster


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Beroemd om haar luxe lingerie die de ene droom maakt en de andere fantaseert, is Chantal Thomass niet beperkt tot vrouwelijk ondergoed. De ontwerper is al lang door de deuren van decoratie gegaan. Een recent hotel en een uitstapje in de wereld van beddengoed voor Treca onthullen zijn allround expertise. En het is in zijn appartement dat de lijnen vorm krijgen.

Computer bureau

Chantal Thomass hield nooit van kantoren. In haar grote Parijse appartement gaf ze echter toe aan de traditie en gaf ze zichzelf een kamer, theoretisch beschouwd als SONbureau. In werkelijkheid is het zeldzaam om haar op deze plek te vinden als ze werkt. Het is het "computerbureau", legt de ontwerper uit, lachend, papierwerk, uitglijden. "Om te denken, tekenen, zich voorstellen, gaat ze in de eetkamer op de gastentafel zitten. En als er avondeten is, kan ze snel plaats maken.

Een multifunctionele eetkamer

Open naar de woonkamer, speelt de eetkamer niet het imposante. Helder, geestig zonder overbelast te raken, het lijkt perfect om je niet te vervelen. Hier begint Chantal Thomass aan de meest uiteenlopende creaties. Ze heeft bijvoorbeeld net voor de tweede keer haar hoogheid het bed, het meubel van de koning voor een slaapkamer, aangekleed. Van de matras jacquard, bezaaid met linten, tot de met kant bedrukte hoofdeinden, via de voeten omgezet in enkellaarsjes, alle codes zijn aanwezig in deze collectie genaamd Secrets d'Alcôves.

Verzamelaar en fan van rommelmarkten

Of het nu gaat om mode, beddengoed of hotels, het is in deze prachtige eetruimte dat de ontwerper voor het eerst cogit, geconfronteerd met een dressoir gevuld met knipsels uit de pers, foto's, tekeningen die ze leuk vindt bij de hand hebben. Dankzij de grote tafel kan hij zich ook verspreiden zonder ingewikkeld te zijn. Maar wat ze het meest op prijs stelt, is naar iedereen te kijken. De doeken van Peynet, de enorme bibliotheek waar een verzameling Fémina van 1901 tot 1930 staat, die ze regelmatig raadpleegt. En dan zijn er de ramen, elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met een verzamelaar en die alles bewaart.

De favoriete objecten van Chantal Thomass

Onze praktische decoratievideo's

Video: Fashion designer Jean Paul Gaultier revamps a train in Paris