Ik leg een houten vloer

Ik leg een houten vloer


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stap 1 - Ik verzamel de nodige hulpmiddelenVoor mijn vloerbedekking heb ik een meter nodig, een timmermanshamer met een slagkop aan de ene kant en een spijkertrekker aan de andere, punten met fijne koppen en ten slotte een hand of elektrische zaag (hier slingerzaag).

Stap 2 - Ik kies mijn vloer


De vloer bestaat uit een min of meer brede strook hout met ribbels op het gezicht die op de grond worden geplaatst. Elk mes heeft een groef aan de ene kant en een tong aan de andere, om de messen in elkaar te passen. Als u een vloer van lagere kwaliteit kiest, vermijd dan te brede planken die na verloop van tijd kunnen vervormen. Kies planken met zo min mogelijk knopen: deze verminderen de weerstand van de vloer.

Stap 3 - Ik ga aan de slag


Met een blauw koord trek ik een lijn evenwijdig aan de muur om te beginnen met de installatie van het vierkant.

Stap 4 - Ik bereken mijn sneden


Afhankelijk van de lengte van de kamer en de vloerplanken, moet ik berekenen zodat ik geen groot bord en een klein stuk aan het einde van de kamer heb. Hier plaatsen we enkele messen loodrecht op de rest van de vloer om niet te veel afval in de sneden te zien. Deze messen worden dan verborgen door een kast.

Stap 5 - Ik verlaat de luchtcirculatie


De hele kunst van het bouwen ligt in een goede luchtcirculatie om schimmelvorming te voorkomen. Om een ​​kleine speling langs de muur te laten, schroef ik tijdelijk het tweede bord en met behulp van een tang, breng ik het mes enigszins naar binnen. De muur is vrij en de eerste twee planken zijn perfect verbonden.

Stap 6 - Ik nagel het eerste mes


Met behulp van de hamer duw ik het punt in de eerste plank van de vloer. Dit punt wordt direct op het mes geplaatst. Met een martelaar achtervolg ik het punt, zodat het niet uit de vloer steekt.

Stap 7 - Ik wankel mijn messen


Om iets te verkrijgen dat aantrekkelijk is voor het oog, maar ook resistenter, zorg ik ervoor dat mijn messen verspringen. Twee identieke sneden mogen elkaar nooit volgen.

Stap 8 - Ik plaats de messen correct ertussen


Met behulp van een houten martelaar (een klein stuk hout dat in watervallen wordt gevonden) steek ik de tweede plank in de eerste en sla zacht met de hamer op de martelaar die tegen de vloerplaat wordt geplaatst. Het resultaat is goed wanneer de twee vloerdelen worden verbonden.

Stap 9 - Ik repareer de andere vloerplanken


Om de volgende messen te bevestigen, leg ik de diagonale punten aan de zijkant van het mes, om ze onzichtbaar te maken.

Stap 10 - Een onberispelijke afwerking


Als ik alle stappen heb gevolgd, krijg ik een vloer met een mooie afwerking. Ik kan het nu op de ouderwetse manier waxen. Om te voorkomen dat ik deze bewerking te vaak moet herhalen, breng ik twee lagen olie aan die de oorspronkelijke kleur van mijn vloer behouden en beter bestand zijn tegen schokken en verschillende vlekken. Op deze manier behandeld kan de vloer worden gewassen met een vochtige dweil.


Video: Dekora workshop houten vloer leggen deel 1