Thuis sorteren

Thuis sorteren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sinds enkele jaren is ecologie een onderwerp van het dagelijks leven geworden zonder dat we het ons realiseren. Tijdens presidentiële debatten, in de bioscoop, in demonstraties ... Ecologie is overal en altijd. Maar het is thuis dat we het het hardst nodig hebben. We leggen uit hoe.

Thuis sorteren

Voordat hij grote vragen over de toekomst van de planeet begint, kan iedereen hem helpen redden. Kleine samenvatting van kleurcodes voor selectief sorteren: groen voor glas, het is vrij eenvoudig, blauw voor papier en geel voor plastic verpakkingen, metalen, karton. Er is ook zwart voor organisch afval en rood voor degenen die niet kunnen worden gerecycled. Als je het niet weet, sorteer het dan niet. Inderdaad, een fout in een vuilnisbak, bijvoorbeeld een metalen blikje waar alleen glas zou moeten zijn, kost de gemeenschap meer. Als je het niet weet, is het het beste om voorzichtig te zijn. Houd er ook rekening mee dat sommige gemeenten soms hun eigen kleurcode toepassen. Vraag het je buren.

Decoratie en sorteren

Om te sorteren zonder het decor te verwaarlozen, vinden we enkele oplossingen: onder de gootsteen plaatsen we gekleurde plastic dozen die ons helpen te sorteren. Je kunt met een marker erop schrijven om er zeker van te zijn dat je niet fout gaat. We gooien dan op een doordachte manier en dat bespaart ons elke dag naar de prullenbak. Een kleine pot naast de materialen voor doe-het-zelf kan worden gebruikt om gebruikte batterijen of gloeilampen in op te bergen. Eenmaal vol zetten we het af in de supermarkt tijdens het winkelen. Wanneer decoratie rijmt op groen! Onze praktische herstelherstelvideo's

Video: Doe het zelf: Thuis post sorteren