Onderhoud en renovatie van deuren

Onderhoud en renovatie van deuren

Of het nu van hout, PVC of aluminium is, de deur geeft toegang tot de verschillende kamers van het huis. Draaideuren of schuifdeuren zijn helaas niet immuun voor slijtage; het is daarom essentieel om de verschillende technieken voor het repareren en renoveren van deuren te kennen. Vind meer artikelen over het thema: werkoffertes voor een renovatie of een deurinstallatie

Renovatie van houten deuren

Het is niet moeilijk om uw deuren een nieuwe look te geven; het proces kan echter soms lang lijken. De eerste stap is het strippen van een deur bedekt met meerdere lagen verf. Om dit te doen, verwarm de verf met behulp van een warmtepistool, zorg ervoor dat u het pistool niet te lang op één plaats achterlaat. Je kunt het dan afschrapen met een schildersmes. U hebt een staalborstel nodig om de verf op de lijstwerk af te schrapen. U zult waarschijnlijk merken dat het hout op sommige plaatsen licht beschadigd is. U moet de beschadigde delen met schuurpapier strippen om het oppervlak glad te maken. Gebruik voor beschadigde lijstwerk eerst een fijne staalborstel en een staalwol alvorens de deur voorzichtig af te stoffen.

Houten deuren repareren en afwerken

U kunt houtpulp gebruiken om onvolkomenheden te verbergen die onder de verf waren gecamoufleerd. De afwerking hangt in wezen af ​​van het uiterlijk dat u uw deur wilt geven. Door polyurethaanvernis te gebruiken, zal het hout na verloop van tijd de neiging hebben geel te worden, waardoor het een vintage effect krijgt. Acrylvernis vergeelt langzamer en is minder giftig dan polyurethaanvernis, maar het is aanzienlijk minder resistent. Je kunt ook wax gebruiken, maar je moet het proces meerdere keren herhalen. Door te kiezen voor een gekleurde vlek, krijgt u een meer esthetisch effect.

Deuren onderhoud

Het onderhoud van de deuren is heel eenvoudig, maar het moet regelmatig zijn om elk risico op voortijdige slijtage te voorkomen. - Gebruik voor houten deuren altijd een vochtige spons en spoel met water om schade aan het materiaal te voorkomen. U moet dan het oppervlak van de deur drogen met een schone, droge doek, nooit met een hogedrukreiniger die het hout kan verzwakken. - Als uw deuren gemaakt zijn van PVC, moet u ze ook reinigen met een vochtige spons en afspoelen met schoon water. Vermijd koste wat het kost producten op basis van aceton voor het onderhoud van PVC-deuren. - Voor het reinigen van aluminium deuren kunt u een vochtige spons en schoon water gebruiken. Zorg ervoor dat u alleen de niet-schurende delen reinigt. Gebruik geen oplosmiddelen tijdens het onderhoud van aluminium deuren, omdat dit de kleur van de lak op het gehele behandelde oppervlak kan verminderen.


Video: Behandelen van buiten schrijnwerk deur, raamkozijnen en ze beschermen tegen UV stralen en regen