Thuis en vakantie: jezelf beschermen tegen rampen

Thuis en vakantie: jezelf beschermen tegen rampen

Tijdens de vakantie blijft uw huis blootgesteld aan schade. En wanneer claims optreden tijdens uw afwezigheid, nemen ze vaak een veel grotere dimensie aan. Dus om onaangename verrassingen te voorkomen die je terugkeer kunnen verpesten, zijn hier enkele eenvoudige tips om toe te passen zodra je afwezigheid wordt verlengd.

Je huis is aan zichzelf overgelaten

Tijdens uw afwezigheid is er niemand aanwezig om uw huis te verwennen en kleine problemen op te merken. Plots kunnen kleine ergernissen aanzienlijke proporties aannemen, zoals deze slecht gesloten kraan die gedurende drie weken water heeft gemorst of deze pijp waarvan de verbinding niet langer effectief is. Dus om je geen zorgen te maken, is het beter om een ​​vriend te vragen om je te bezoeken tijdens je verblijf, gewoon om te controleren of alles in orde is. En voordat je vertrekt, ga je door het huis, binnen en buiten, om te controleren of alles in orde is en vraag je een ander familielid om ook een rondleiding te volgen. Vergeet ook niet om uw sleutels bij een geliefde achter te laten, zodat ze kunnen ingrijpen in geval van een probleem.

Enkele tips voor vertrek

De zomer is de favoriete tijd van onweersbuien! Om uw elektrische apparaten tijdens uw afwezigheid te beschermen, wordt het daarom ten zeerste aanbevolen om apparatuur los te koppelen die niet tegen bliksem bestand is. Overweeg bijvoorbeeld om de televisie, computers en internetapparaten los te koppelen. Vergeet niet om deze elementen afzonderlijk te snijden, zodat het huis blijft voorzien van elektriciteit voor de koelkast en vriezer, maar ook voor het alarm. Als u enkele apparaten loskoppelt, worden uw apparaten beschermd, maar bespaart u ook energie. U kunt de ketel ook op stand-by zetten, omdat deze niet wordt gebruikt. Aan de waterlekkagezijde is de eenvoudigste manier om de kraan te sluiten, die zich net achter de watermeter bevindt. Het zal voorkomen dat een grote hoeveelheid water wordt verbruikt in het geval van een lek, maar u kunt ook zowel overstromingen binnen als buiten voorkomen.

Wat te doen in geval van een claim?

Als er ondanks uw voorzorgsmaatregelen nog steeds een claim moet worden ingediend, is het ideaal dat de persoon aan wie u de sleutels van uw huis heeft toevertrouwd, deze zo snel mogelijk afhandelt om te voorkomen dat de situatie erger wordt. Als u het incident pas thuis opmerkt, houd er dan rekening mee dat er contracten zijn voor noodhulp en pechdiensten zoals Doméo, die zich ertoe verbindt een interventieverzoek te doen aan een gekwalificeerde dienstverlener ( loodgieters, elektriciens, verwarmingstechnici) binnen gemiddeld 8 minuten en een thuisorganisatie binnen 2 uur om uw probleem zo snel mogelijk op te lossen. En dit in heel Frankrijk, het hele jaar door 7 dagen per week en 24 uur per dag. Overweeg ook om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekering om oplossingen voor hen te overwegen en om ondersteuning te krijgen en onmiddellijke schadevergoeding te eisen.

Een rookmelder installeren Onze praktische doe-het-zelfvideo's

Video: HaShem Took Back His Millions THE MOVIE of The Life Story of Rabbi Yaron Reuven