Hoe een muur goed te isoleren?

Hoe een muur goed te isoleren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wist je dat niet-geïsoleerde muren de belangrijkste oorzaak zijn van het energieverlies van je gebouw? U kunt uw gebouw zuinig maken en tegelijkertijd uw energierekening verlagen door uw muren te isoleren. Ontdek hieronder de beste tips voor het isoleren van uw muren. Vind meer artikelen over het thema: Offerte-isolatiewerkzaamheden

Een oplossing om energieverliezen te verminderen

Een huis moet niet te veel op zichzelf staan ​​omdat het giftige stoffen kan bevatten. Het moet ook niet worden verwaarloosd om het voldoende te isoleren, anders riskeert u het in een energiezeef te veranderen. De isolatie van de muren moet dus gericht zijn op het aanzienlijk beperken van de warmteverliezen. Correcte isolatie van de muren zal ook uw verbruik van verwarmingsenergie beperken. Het tegenovergestelde effect treedt op in de zomer, omdat isolatie uw huis gedurende deze tijd helpt koelen. Bovendien kunt u externe geluidsoverlast verminderen. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat de gevels het meest worden blootgesteld aan vochtigheid en temperatuurschommelingen. Daarom moeten met name de noord- en westgevels worden onderhouden, omdat ze kwetsbaarder zijn voor vocht.

Isolatietechnieken

Er zijn twee hoofdtechnieken voor het isoleren van wanden: thermische isolatie van binnenuit en thermische isolatie van buitenaf. De eerste techniek wordt vaak gebruikt voor nieuwe isolatie van een gebouw. Het zorgt voor betere energieprestaties en biedt beter wooncomfort. Bovendien is het de meest geschikte oplossing voor gebouwen waarvan de buitenarchitectuur niet voldoende kan worden geïsoleerd. Het wordt ook gebruikt wanneer: - u een oud huis heeft, - u de buitenarchitectuur niet volledig wilt wijzigen, - de buitengevel niet kan worden hersteld. Buitenmuurisolatie wordt vaak gebruikt voor het renoveren van gebouwen. Het heeft het voordeel dat het de thermische prestaties van het gebouw verbetert, evenals zijn esthetiek, met name met verschillende mogelijke afwerkingen. U moet er echter voor zorgen dat de isolatie van uw buitenmuren voldoet aan de planningsregels van uw plaats.

Groene isolatie

Door de muren te isoleren, moet u niet alleen uw energierekening kunnen verlagen, maar moet u ook het milieu beschermen. U hebt zowel efficiënte als ecologische isolatiematerialen nodig voor uw huis. De meest geschikte materialen zijn dus schapenwol, plantaardige vezels, cellulosewatten, enz. Deze materialen hebben het voordeel dat ze even effectief zijn als conventionele isolatie en zijn bovendien milieuvriendelijk. Als u kiest voor conventionele isolatie, zijn de meest gebruikte materialen glaswol en gipsplaat. Deze materialen worden vaak gebruikt voor de isolatie van binnenmuren met precieze methoden, met name isolatie door metalen skelet en isolatie door plakkerige voering. Dit zijn de standaardtechnieken voor het van binnen isoleren van wanden.


Video: Buitenmuren isoleren. . langs de binnenkant!