Ons advies voor goede raamisolatie

Ons advies voor goede raamisolatieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Omdat het een van de grote onderwerpen van dit moment is, is de isolatie van ramen een belangrijke economische belofte en een betere ontwikkeling van uw leefomgeving. Sinds het verschijnen in 2007 van energieprestatiediagnostiek voor onroerend goed, hebben veel huiseigenaren rekening gehouden met de voordelen van goede raamisolatie. Maar hoe bespaart u echt en wat zijn de belangrijke criteria om te overwegen? Onder de misvattingen en marketing slachting, biedt de redactie van déco.fr u aan om er een punt van te maken om uw weg te vinden en de juiste keuze te maken.

Verliezen we echt energie door de ramen?

Je moet weten dat het warmteverlies in een huis door de buitenmuren loopt. Goede isolatie gaat door de ramen maar ook door de isolatie van het hele huis. Muren, vloeren, plafonds, daken zijn ook muren die warmte laten ontsnappen. Het veranderen van uw ramen zal zeker uw comfort en de energieprestaties van uw huis verbeteren, maar het is beter om aan isolatie als een geheel te denken!

Bespaar je echt geld door je vensters te veranderen?

Het concreet veranderen van de ramen van uw huis vertegenwoordigt tussen 5 en 30% van uw stookkosten. Een aanzienlijke kost, vooral wanneer deze laatste de koers volgt, bijvoorbeeld nog steeds stijgend gas of de opgelegde prijsverhogingen.

Welk type isolatie moet ik kiezen voor mijn ramen?

Prestaties zijn afhankelijk van twee hoofdfactoren. De eerste is gerelateerd aan timmerwerk. PVC, aluminium of hout, iedereen heeft belang! Het is aan jou om ze te kiezen op basis van je criteria. PVC staat bijvoorbeeld bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Als u echter een oud huis renoveert, is het beter om de charme van de plaats te respecteren door te kiezen voor houten schrijnwerk. Ze hebben ook een goede thermische isolatie, ze zijn veel eleganter en warmer dan PVC of aluminium. De tweede factor om rekening mee te houden is de prestatie van de beglazing. Dubbele beglazing, driedubbele beglazing, versterkt met argongas of luchtruimte, het hangt allemaal af van uw oriëntatie en de isolatie van uw huis. Laat je niet overtuigen door "drievoudige beglazing is beter dan dubbel!". Eerst moet u uw isolatie in het algemeen inventariseren. Drievoudige beglazing is nutteloos als uw huis slecht geïsoleerd is!

Hoe kan ik mijn energieprestaties verbeteren met mijn ramen?

Het verloop van de zon is een meeslepende factor! Als u overweegt om uw huis te bouwen, of zelfs als u aan het renoveren bent, kijk dan goed naar de oriëntatie van uw huis. Zoals u zich kunt voorstellen, garanderen de openingen op het zuiden dat u er in de winter door wordt verwarmd! Terwijl u naar het noorden kijkt, is het beter om te investeren in hoogwaardige en hoogwaardige isolatie. Vergeet ook het belang van gordijnen en luiken niet. Ze zijn niet alleen esthetisch, ze spelen ook een rol bij een goede thermische isolatie.

Video: Mooie oplossing dubbelglas Occo hofje goedgekeurd door welstandscommissie