Stap voor stap: veldsla zaaien

Stap voor stap: veldsla zaaien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veldsla is een kleine wintersalade met ronde bladeren. Het is een van de zeldzame verse groenten die kunnen worden gegeten in deze periode dat de natuur in rust is. Het kan worden gezaaid als een deksgewas - dat wil zeggen tussen de rijen van een ander gewas zoals prei of bloemkolen - maar kan net zo gemakkelijk groeien in een daarvoor gereserveerde ruimte. De plantperiode varieert afhankelijk van de variëteiten, maar het is meer traditioneel in de maand augustus dat het zaaien wordt uitgevoerd. Plukjes kunnen worden geoogst door ze aan de kraag (op grondniveau) te snijden met een eenvoudig mes of met een schaar. Het oogsten begint meestal eind november en duurt tot april. Ze moeten echter worden bedekt met dode bladeren of een dwingende sluier om ze te beschermen tegen de winterse kou als je ze wilt eten met de kalkoen. Landvoorbereiding is rudimentair maar belangrijk. De grond moet stevig zijn, om deze reden is het nutteloos om het diep te bewerken, een eenvoudige wieden is voldoende. U hoeft niet te graven, alleen de bovenste laag van de grond wordt losgemaakt met een hark of klauw. De zaden worden vliegend of in een rij gezaaid en bedekt met fijne grond die wordt ingepakt met de achterkant van de hark (indien in een rij gezaaid) of door de plot te vertrappen (indien direct gezaaid) om perfect contact te verzekeren zaden met de aarde. moeilijkheid: eenvoudig kosten : ongeveer € 3 per zakje. Benodigd gereedschap : - een hark of een klauw - een mulching of een dwingende sluier - een gieter

Stap 1: Wied de plot


Verwijder stenen en ongewenste grassen. Kras de grond om het oppervlakkig los te maken.

Stap 2: Kras op de grond om deze los te maken


Maak de grond tot een paar centimeter diep los, zodat u voren kunt volgen.
Trek met het uiteinde van het handvat van de hark of de klauw een kleine groef van één centimeter in de grond.
Als de grond kaal is, is er alle kans dat het ongewenste onkruid de vrije ruimte zal bezetten. Het heeft ook de voorkeur om in de rij te zaaien om duidelijker te zien tijdens het onvermijdelijke wieden van de volgende weken, of gewoon om een ​​wereldwijde mulch uit te voeren die ons van onderhoud zal besparen.

Stap 3: Zaai online of vliegensvlug


Als tuinieren een taak van geduld is, is het nu het moment om te bewijzen dat je geen haast hebt. Plaats elke halve centimeter of centimeter een zaadje, enzovoort. Anders zaaien op de vlieg, maar niet te dik.
Omdat we net 3 voren hebben gemaakt, zaaien we 3 verschillende soorten. Hiermee kunt u de gekozen voor het volgende seizoen selecteren, dat wil zeggen degene die zich het meest gunstig zal ontwikkelen volgens lokale beperkingen maar ook op basis van hun smaak.
Zoek in alle gevallen je rijen met kleine stukjes hout om te weten waar je zaailingen zijn, maar ook om het onderscheid te maken tussen ongewenst onkruid en jonge slascheuten.
Optioneel: vergeet de labels stroomopwaarts van elke rij niet om de weg te vinden. Ze kunnen worden aangeboden in de tas - gemaakt van weerbestendig plastic - of met de hand gemaakt op een stuk leisteen of met behulp van een marker. Als uw tas leeg is, plant u een kleine houten paal, zet u deze ondersteboven op de paal en plaatst u een plastic zak erover om het te beschermen, op deze manier hoeft u niet ver te zoeken om het merkteken te vinden en de variëteit aan zaad die je voorkeur heeft gekozen.

Stap 4: Sluit en verpak de grond


Bedek de groeven voorzichtig met uw hand. Verwijder de stenen als er nog wat over is.
Pak de groeven die je net hebt bedekt in met de achterkant van de hark. Als je ter plekke hebt gezaaid, klauw je de grond lichtjes om de zaden te begraven en stamp je neer door ter plaatse te vertrappen.

Stap 5: Water


Geef de zaailingen overvloedig water.

Stap 6: Bescherm de zaailingen


Veldsla groeit gemakkelijker in schaduwrijk terrein. Het is om deze reden dat het wordt geplant als een bedekkingsgewas tussen de rijen van andere grotere groenten, of met behulp van een geschikte bedekking, zoals stro of een licht dwarrende sluier waardoor een beetje licht erdoorheen kan gaan. Dit helpt ook om waterverdamping tegen te gaan. In de winter zijn dode bladeren beter geschikt voor vorstbescherming.

Stap 7: Kijk


Ongeveer tien dagen later steken de eerste proefpersonen timide hun neus uit.
Zestig tot negentig dagen later is het tijd om te oogsten.


Video: Veldsla kweken


Opmerkingen:

 1. Raja

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het een goed idee.

 2. Tebei

  I agree, this is a funny answer.

 3. Egeslic

  Het blijkt een rekwisieten, een soort

 4. Vusida

  Wat een noodzakelijke zin ... geweldig, het idee scheen

 5. Tiffney

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - ik heb haast om aan het werk te gaan. Ik kom terug - ik zal zeker mijn mening over deze kwestie geven.

 6. Tosho

  Iets wat ik vandaag niet op deze blog kon.

 7. Thorntun

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen.Schrijf een bericht