Materiaalfocus: hoe kies je een canvas om te schilderen?

Materiaalfocus: hoe kies je een canvas om te schilderen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je nieuw bent met schilderen op canvas, moest je waarschijnlijk al op deze grote vraag stuiten: welk canvas moet ik kiezen om mijn eerste werk te maken? Hier zijn enkele elementen waarmee je je keuze kunt maken en eindelijk je kunst kunt laten uitdrukken.

Het materiaal van het canvas

Er zijn drie hoofdmaterialen gebruikt als basis voor het ontwerp van doeken schilderen : linnen, katoen en polyestervezel. Deze structuren hebben verschillende kenmerken.

 • de zwoegen e de lin biedt een degelijkheid voor elke test die uw werk een uitzonderlijke levensduur oplevert. Dit type canvas verwelkomt de schilderij acryl dat de schilderij olie. Het nadeel van de canvas van linnen ligt in zijn relatief hoge aankoopprijs. Dus, een linnen canvas frame van 18x14 cm kost tussen de 8 en 15 euro, afhankelijk van de kwaliteit van het linnen. Het is meer geschikt voor ervaren schilders.
 • de katoenen canvas is ideaal voor beginners, omdat het goedkoper is om te kopen dan linnen. Het biedt echter minder weerstand tegen spanning en tegen het verstrijken van de tijd. Dit type canvas wordt niet aanbevolen voor schilderij olie. In termen van budget, verwacht een prijs variërend tussen 15 euro voor een klein canvas canvas frame en 230 euro voor een canvas 130x81 cm.
 • de polyester vezel canvas is bijzonder geschikt voor de beglazingstechniek. Het heeft een royale korrel die grootformaat werk mogelijk maakt dankzij het vermogen om penseelstreken goed te markeren. De gemiddelde kosten voor een canvasframe van 18x14 cm polyester vezel bedragen ongeveer 3,5 euro. Het is ideaal voor beginners.

Het formaat van het canvas

Wat hun materiaal ook is, het schilderijen zijn beschikbaar in een groot aantal formaten, variërend van klein tot 12,5x12,5 cm tot groter, die 195x130 cm en meer kunnen bereiken. De keuze van het formaat hangt vooral af van uw wensen en uw creatieve ideeën. Voor een schilderij abstract de schilderijen groot formaat lijkt beter geschikt, omdat ze de voorkeur geven aan artistieke expressie. Een portret daarentegen vereist een beperktere werkruimte. een canvas middelgrote maat is perfect voor een beginnende artiest.

De coating van het canvas

De voorbereiding van een canvas is een belangrijk criterium voor het maken van de juiste keuze. In dit gebied wordt sterk aanbevolen een universele coating in meerdere lagen te prefereren. Deze voorzorgsmaatregel zal u een grotere finesse van uw verzekeren gecoat canvas en daarom een ​​vangst van goede kwaliteit.


Video: 36 FASCINERENDE ABSTRACTE KUNSTTECHNIEKEN


Opmerkingen:

 1. Ovidiu

  original and useful!

 2. Fenrijar

  Naar mijn mening heb je niet gelijk. Voer in dat we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 3. Daunte

  Stomme kussenstaal !!!!

 4. Callel

  Enkele

 5. Douzilkree

  Ik feliciteer je met het uitstekende idee

 6. Koushik

  Absoluut met je eens. Ik denk dat het een goed idee is.

 7. Gogarty

  Natuurlijk, het spijt me, dit past helemaal niet bij mij. Bedankt voor de hulp.

 8. Estmund

  Ik denk dat je het fout hebt. Laten we dit bespreken. Mail me op PM, dan praten we verder.Schrijf een bericht