Is onderhuur legaal?

Is onderhuur legaal?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens de zomer stellen veel Fransen zichzelf de vraag: moet u uw appartement onderverhuren terwijl het leeg is? Wanneer u uw huis verlaat voor uw vakantie, blijft uw eigendom leeg en dat is jammer. Wat is het risico tussen financiële voordelen, legaliteit en veiligheid?

Onderhuur van uw accommodatie als eigenaar

In Frankrijk: u moet eerst het eigendom bezitten om het te kunnen huren. Onderhuur, dat wil zeggen het huren van uw appartement wanneer u zelf een huurder bent, is verboden door de Franse wet. Als u uw woning heeft gekocht, hebt u het wettelijke recht om deze seizoensgebonden te huren. Maar deze financiële regeling, die het mogelijk maakt om flinke besparingen op de feestdagen te maken en deze laatste winstgevend te maken, wordt omgeven door tal van wetten. Artikel L. 8221-3 van de Arbeidswet bepaalt dat elke persoon die een winstgevende activiteit uitoefent of commerciële handelingen verricht door opzettelijk zijn verplichtingen te ontwijken - hetzij omdat hij niet gevraagd om te worden geregistreerd in de handelsgids, hetzij omdat het niet de verklaringen heeft afgelegd die moeten worden afgelegd aan organisaties voor sociale bescherming of de belastingdienst op grond van de geldende wettelijke bepalingen - wordt beschouwd als in werkende staat verborgen, door het verbergen van activiteit. Nog duidelijker: als u uw appartement of huis regelmatig huurt, bent u illegaal. Dit recente fenomeen leidt tot het bestaan ​​van precieze en gekwantificeerde wetten. Er zijn daarom geen "grenzen" tussen wettigheid en illegaliteit, maar als de activiteit tot een aanzienlijke vergoeding leidt, bent u niet immuun voor gerechtelijke procedures. Als u een eigenaar bent, kunt u uw appartement incidenteel en seizoensgebonden huren, maar niet continu. U zou dan concurreren met de hotelindustrie, een van de belangrijkste sectoren van de Franse economie. Veel afgevaardigden en leden van de regering werken aan wetgevingsvoorstellen om deze illegale activiteit te reguleren die in 2012 enkele miljoenen euro's verlies voor Franse hotels opleverde. Hotellobby en de UMIH, Union of Trades en Hotel Industries, bestrijden deze handel op het punt van illegaliteit. Je moet ook nadenken over het decor bij onderhuur.

Onderhuur van uw accommodatie als huurder

Het is formeel verboden door de Franse wet om uw appartement te onderverhuren, als u zelf de huurder bent. Er zijn echter enkele uitzonderingen. U kunt uw appartement huren als huurder, als uw verhuurder akkoord gaat. In dit geval moet hij een sublease-autorisatie voor u ondertekenen. In feite bepaalt artikel 8 van de "Mermaz" -wet van 6 juli 1989 dat "de huurder noch het huurcontract mag toewijzen noch de accommodatie onderverhuren behalve met schriftelijke toestemming van de verhuurder, inclusief inbegrepen in de huurprijs ". En artikel 1717 van het Burgerlijk Wetboek voorziet in een andere uitzondering, die de onderhuur van gemeubileerde woonruimte zonder toestemming van de eigenaar toestaat, op voorwaarde dat geen clausule in de huurovereenkomst dit verbiedt. Meestal bevat de huurovereenkomst echter een clausule die het gebruik van onderverhuur verbiedt. In alle gevallen moet u uw rechten waarborgen door naar uw huurovereenkomst te verwijzen. Vanaf het moment dat u uw appartement huurt zonder de toestemming van uw huisbaas of wanneer een clausule in uw huurovereenkomst dit verbiedt, betreedt u de wereld van illegaliteit. Tal van rechterlijke beslissingen worden regelmatig in deze richting genomen, zoals in Toulouse op 5 maart 2013, waar het hof van beroep een huurder veroordeelde die zijn eigendom illegaal onderverhuurde. Iets om over na te denken!

Video: Wat zijn mijn rechten als onderhuurder?