Alles over depolluting-installaties

Alles over depolluting-installaties


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel we soms in de verleiding komen om thuis af te sluiten om buitenvervuiling te ontsnappen, is het verrassend om te horen dat binnenlucht - habitats, openbare plaatsen, vervoermiddelen - niet gezonder is; integendeel. In deze afgesloten ruimtes waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen, is de lucht zelfs gemiddeld 8 keer meer vervuild dan buiten (Study Rowenta, 2013). Zijn depolluterende fabrieken de oplossing om tegen deze onderschatte maar dagelijkse vervuiling te vechten?

Bronnen van vervuiling binnenshuis

We denken natuurlijk aan schilderen, lakken, lijmen, huishoudelijke allergenen (hond, kat, mijten), schoonmaakmiddelen. Maar u moet ook oppassen voor tapijt, textiel, hout en spaanplaat, isolatie. Keukengeuren, apparaten en tabak zijn ook veel voorkomende verontreinigende stoffen. Deze talrijke bronnen van vervuiling hebben meerdere gevolgen voor onze gezondheid, met effecten van variabele duur. Bepaalde verontreinigende stoffen kunnen ademhalingsproblemen en allergieën veroorzaken. Alle allergische ziekten (astma, rhinitis, conjunctivitis, voedselallergie, enz.) Treffen 25 tot 30% van de bevolking in geïndustrialiseerde landen (Inserm-studie). Vluchtige organische stoffen (VOS), vooral in verven, triplex of verpakkingen, zijn meestal de oorzaak van irritatie aan ogen en luchtwegen. Ademhalings-, neurologische of cardiovasculaire pathologieën kunnen zelfs zo ver gaan als de ontwikkeling van bepaalde kankers.

Depolluting planten, welk principe?

Door hun stengels en bladeren absorberen ze verontreinigende stoffen uit onze leefgebieden en produceren in ruil daarvoor zuurstof. Een gasuitwisseling die gebaseerd is op het principe van biozuivering, dat wil zeggen zuivering door levende organismen. Micro-organismen, aanwezig in hun wortels, zetten deze verontreinigende stoffen om in organisch materiaal dat de plant voedt. Sommige soorten stoten ook waterdamp uit en verhogen zo de luchtvochtigheid in de kamers.

Multifunctionele depolluterende plantensoorten

Tegen benzeen (tabak, meubels, doe-het-zelfproducten): Aglaonema, Chlorophytum, Spathiphyllum, Dracaena Marginata, Pothos, Gerbera Jamesonii. Tegen formaldehyde (spaanplaat, spaanplaat, verf op oplosmiddelbasis, fotokopieerapparaten): Chlorophytum, Aglaonema, Rubber (of Ficus Elastica), Anthurium, Spathiphyllum, Dracaena Marginata, Boston fern, Pothos, Gerbera Jamesonii, Rhapis. Tegen ammoniak (meststoffen, reinigingsproducten, koeling, tabak): Anthurium, Spathiphyllum, Azalea, Ficus Benjamina (of Weeping Fig), Rhapis.
Tegen koolmonoxide (kachels en heet water, tabak): Anthurium, Dracaena Marginata, Azalea, Boston fern, Pothos. Tegen xyleen (verven, vernissen, insecticiden, lijmen): Anthurium, Chlorophytum, Spathiphyllum, Dracaena Marginata, Azalea, Boston Fern, Ficus Benjamina (of Weeping Fig), Rhapis. Tegen tolueen (verven, vernissen, lijmen, inkten, tapijten, vloerkleden): Chlorophytum, Spathiphyllum, Dracaena Marginata, Boston fern, Pothos, Gerbera Jamesonii. Tegen trichloorethyleen (verven, vernissen, lijmen, metaalontvetters): Spathiphyllum, Dracaena Marginata, Gerbera Jamesonii.

Depolluting planten: waar te installeren in het appartement en onder welke omstandigheden?

Installeer de Aglaonema, Dracaena Marginata, Pothos, Rhapis en Anthurium in een schaduwrijke maar warme kamer, bij voorkeur vochtig zoals de badkamer. Om te floreren moet de temperatuur tussen 15 en 25 ° C liggen. Chlorophytum, Spathiphyllum, Gerbera Jamesonii daarentegen vereisen fel licht, gematigde temperaturen en veelvuldig water geven. Bepaalde planten (Azalea) komen uit subtropische bossen, moeten profiteren van een belangrijk licht en overvloedig water geven. Ten slotte kunnen andere soorten zich perfect aanpassen aan de atmosfeer van een kamer. Dit is met name het geval voor Boston Fern.

Vervuilde depolluting planten

In 2010 vormen depolluting-fabrieken de kern van de controverse. De studies uitgevoerd door de Air Quality Observatory (OQAI) sluiten aan bij die in 1980 uitgevoerd door Bill Wolverton, een pionier op dit gebied. Ze bevestigen de effectiviteit van deze planten. Ze hebben echter belangrijke bedenkingen: in onze huizen zou de actie van planten afhangen van te veel factoren om echt effectief te zijn: helderheid, vochtigheid, temperatuur ... Dus, als bepaalde resultaten de neiging hebben om aan te tonen dat hun aanwezigheid afneemt vervuiling binnenshuis, deze deugden zijn in elk geval veel te beperkt om ons te beschermen. Erger nog, ze worden ervan beschuldigd giftig te zijn! Op dit precieze punt zijn OQAI-studies temperen: zoals elke plant, vooral in het geval van bloei of significante aanwezigheid, kunnen ze bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken.

Basisacties om vervuiling binnenshuis te bestrijden

Het is gezond verstand meer dan een magische formule waarover de OQAI spreekt in zijn vele onderzoeken en rapporten. De prioriteit: beperk de bronnen van vervuilende stoffen door uw interieur zoveel mogelijk te ventileren. En om met een beetje achteraf te profiteren van de ontspannende en kalmerende eigenschappen van kamerplanten: kwaliteiten die niemand kan betwisten. Praktische info: www.plantes-depolluantes.com www.oqai.fr


Video: How China is and isn't fighting pollution and climate change. Angel Hsu