Stap voor stap: het verdelen van een kruidachtige pioen

Stap voor stap: het verdelen van een kruidachtige pioenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De pioen is op veel manieren een mysterieuze bloem. Het wordt al meer dan 2000 jaar in China vereerd en wordt al sinds de oudheid gebruikt in veel medicinale middelen, soms zelfs, wordt er gezegd: "magie". Laten we hieraan toevoegen dat de mooie dame haar charmes slechts twintig dagen in de zomer onthult, voordat ze nauwelijks wakker wordt. We begrijpen beter hoe de mythe van de mysterieuze pioen al eeuwen overleeft. Ondanks een te korte bloeitijd is het een van de meest gewaardeerde vaste planten. Het kleurenpalet met subtiele nuances gaat van dieprood tot vlezig wit en gaat paarsroze en zacht geel over. Weet dat zijn schijnbare verlegenheid op geen enkele manier goed is voor zijn rustiekheid. Inderdaad, zijn weerstand tegen de zwaarste weersomstandigheden, zijn coriacity en zijn eenvoud van onderhoud maken het een serieuze buitenstaander als u van plan bent om uw gangpaden van bloembedden te regelen. De plukjes pioenrozen kunnen 5 of 6 jaar blijven zonder dat ze hoeven te worden verdeeld. De beste tijd om pioenen te verdelen en opnieuw te planten is in de herfst. Dit geeft hen voldoende tijd om hun wortels te hervormen vóór het volgende voorjaar. De knolvormige wortels worden geëxplodeerd (gescheiden), waardoor er een paar knoppen in de nek overblijven. Het zal nodig zijn om de nieuwe stammen opnieuw te planten met inachtneming van de voorwaarden die als gunstig voor de pioen worden geaccepteerd: goede zonneschijn en goed doorlatende grond, licht kleiachtig en rijk aan humus. Het gebaar om te vermijden: mulchen aan de voet, omdat de vijand van pioenen vooral vocht is die ziekte bevordert. moeilijkheid : eenvoudig kosten : 0 € Benodigd gereedschap : - Een schop met tanden - Een schop - Een mes - Een beetje organische meststof

Stap 1: Snijd de stelen af


De bloei is voorbij, de herfst is hier, je hoeft niet te wachten tot de bladeren volledig zijn opgedroogd. In dit geval is dit de eerste stap voordat u de divisie uitvoert.
Snijd de stelen 10 cm boven de kraag.

Stap 2: graaf de knollen op


Begin met de schop ver genoeg van de basis om de knollen niet te beschadigen.
Ga methodisch en zorgvuldig te werk. Ga zo diep mogelijk naar beneden om te proberen de pioen eronder te krijgen zonder de hoofdknollen af ​​te scheuren.

Stap 3: Verdeel de voet


Haal diep adem, je snijdt niet elke dag het hoofd van een pioen. Zorg voor een zuivere snede en zorg ervoor dat het aantal wortels en het aantal ogen in evenwicht is. Laat bij voorkeur 3 of 4 knoppen per steel.

Stap 4: Opnieuw planten


Breek de grond ten minste 40 cm diep en maak van de gelegenheid gebruik om een ​​deel van de grond te vernieuwen, breng een mengsel van klei, grond verrijkt met compost of goed afgebroken mest, en mogelijk kleine extra's (gemalen hoorn , gedroogd bloed ...)
Zorg ervoor dat je de wortels niet beschadigt, begraaf de basis zodat de knoppen 2 tot 4 cm onder de grond zijn.
Vul het gat voorzichtig om de breekbare toppen niet te breken en regelmatig te verdichten. Nadat de hele basis is bedekt, zullen de paar stengels die nog uitsteken voldoende zijn om de positie van de plant te herinneren.

Stap 5: Bereid je voor op de winter


Water om de grond rond de wortels te pakken, omdat ze zullen blijven vertakken door te putten uit hun reserves. Je kunt de voeten mulchen voor de vorst, met behulp van de herfstbladeren die op de grond zijn gevallen, wat dus zal bijdragen aan de bemesting van de grond.
Het kan enkele jaren duren voordat de pioenen weer bloeien, wat volkomen normaal lijkt na deze grote stress. Je zult geduld moeten hebben, maar de beloning wordt alleen maar smakelijker wanneer de nieuwe bloemen verschijnen. Misschien stroomt er dan een traan van deze 'magische' remedie over je wang, wie weet? Onze praktische tuinvideo's

Video: Kav Verhouzer & Sjaak - Stap voor Stap Official Music Video